Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NEMAČKA ĆE DOBITI NOVU MINISTARKU ODBRANE

Bundesver vodi žena ginekolog!

Autor: E. A. | 17.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Žena na čelu ministarstva odbrane nije iznenađenje, naročito ne u EU. Ali žena ginekolog na čelu Bundesvera ipak jeste i za tolerantnu Nemačku!

“Nemačka majka” i  perfekcionista: Ursula fon der Lajen

“Nemačka majka” i perfekcionista: Ursula fon der Lajen | Foto: AP

Angela Merkel (59), koja danas po treći put treba da bude izabrana za kancelarku, predložila je sastav nove vlade, koju će činiti velika koalicija CDU i SDP. Ona je za ministra odbrane predložila Ursulu fon der Lajen (55), majku sedmoro dece koja je u vladi od 2005. do 2009. bila ministar za porodicu. Zanimljivo je da je Ursula po profesiji ginekolog i pitanje je kako će se ona sa tim zvanjem snaći na čelu armije - Bundesvera!

Njen zadatak će biti da nastavi modernizaciju vojske i nadgledanja njenih aktivnosti u Avganistanu. Ursula je popularna među članovima CDU, a neki predviđaju da će ona naslediti Angelu. Ona je navodno želela da od Angele dobije mesto šefa diplomatije, ali je to mesto pripalo koalicionom partneru.

Nemačka u Avganistanu ima  oko 5.300 vojnika

Nemačka u Avganistanu ima oko 5.300 vojnika | Foto: Reuters

Mediji tvrde da je Ursula Angelino “univerzalno oružje”. Ona je postala popularna na talasu borbe protiv dečje pornografije. Važila je i za naslednika Kristijana Vulfa na mestu predsednika države. Nedeljnik “Špigl” je Ursulu, koju zovu “nemačka majka”, opisao kao hladnu perfekcionistkinju.

Nemački predsednik Joakim Gauk juče je i zvanično predložio Angelu Merkel za novog kancelara. Očekuje se da njen izbor danas bude samo formalnost.

Penzioner čuknuo Angelu!

Angela Merkel je u nedelju imala manju saobraćajku, u kojoj nije bilo povređenih. Kako je preneo “Špigl”, neimenovani penzioner (82) usled previda je skrenuo pogrešno u Brandenbrugu, na auto-putu A10, kod izlaza Berlin-Vajsenze i očešao se o blindirani automobil u kome se nalazila Angela. Stradali su retrovizori na oba vozila, a Angela je nastavila put u jednom od automobila iz pratnje.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 17.12.2013 09:45h

    Гинеколог на месту министарства војске?А као у Србији је боље ди је кафеџија водио железницу?Уз то да вам речем да је Меркелова пољакиња а влада Немачком?Хитлер коме то није рођено презиме већ очухово је јеврејин из Аустрије.Резултати његове работе су ДЕВЕТ милиона мртвих немаца и десетине милиона осталих народа!Ето францускиња постаде прецедница Чилеа?Једино у Црној Гори владају црногорци!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP