Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OTVOREN PREDSEDNIČKI CENTAR „DŽORDŽ BUŠ“

Buš pričao, a Silvio dremao!

Autor: Ekipa Alo! | 27.04.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Susret za istoriju! Na otvaranju predsedničkog centra “Džordž Buš” u Dalasu, okupilo se svih pet živih američkih predsednika, od Džordža Buša Starijeg do sadašnjeg žitelja Bele kuće Baraka Obame.

Ošamutilo ga sunce posle dugog  putovanja: Silvio Berluskoni

Ošamutilo ga sunce posle dugog putovanja: Silvio Berluskoni

Ipak, zvezda dana bio je Silvio Berluskoni (76), bivši italijanski premijer, koji je zadremao usred Bušovog govora. Izgleda da je umor od puta savladao vremešnog Berluskonija, koga je prevodilac pokušavao da razdrema. Kako se vidi na fotografiji, Berluskoni se sa blaženim izrazom na licu prepustio uživanju na teksaškom suncu.


“Istorija će dati konačan sud o odlukama koje su donete u vezi sa intervencijom u Iraku, samo što ja neću biti tu da vidim konačnu presudu. Drugim rečima, biću mrtav”, rekao je Buš, 43. predsednik SAD i dodao: “Siguran sam da ćemo i Lora i ja, kada se ovo poglavlje našeg života završi, moći da kažemo da smo unapredili mir i slobodu, kao i da smo pomogli da se poboljša stanje čovečanstva”

Predsednički centar sadrži biblioteku i muzej na 4.000 kvadratnih metara. U muzeju se nalaze replike Ovalnog kabineta, vrta sa ružama Bele kuće, kaubojke bivšeg predsednika... O Bušu danas pozitivno misli 47 odsto građana u SAD, što je daleko više nego poslednjeg dana njegovog drugog mandata (22 odsto). Među zvanicama na svečanosti bio je i Toni Bler, bivši premijer Velike Britanije, koga su zbog slepe podrške predsedniku SAD zvali “Bušova pudlica”.
Buš je tokom dva mandata doneo više odluka koje su izmenile čitav svet - naredio je vojnu intervenciju u Iraku; započeo je globalni rat protiv terorizma (Avganistan); naredio je vojsci da pomaže posle uragana Katrin, izdejstvovao je spasavanje najvećih američkih banaka...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP