Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TVRDNJA MARIJE BAMI:

Čelnici Euleksa i mafijaši se druže

Autor: Beta | 04.11.2014 - 11:33:00h | Komentara: 0

Suspendovana tužiteljka Marija Bami kaže da je pod istragom "umesto Euleksa" i tvrdi da se čelnici te misije druže sa mafijašima i političarima na Kosovu.

Euleks

Bamijeva je rekla da je pod istragom "umesto Euleksa, nakon što je pokušala da unutar institucija Euleksa ispravi greške u toj misiji."
"Javno sam progovorila tek kad sam iscrpila sve opcije", kazala je Bamijeva za današnje izdanje sarajevskog Dnevnog avaza.
Ona je izrazila razočarenje što sada "nju istražuju, iako je ona tražila da se istraže njeni navodi", i istakla da se čelnici Euleksa druže s mafijašima i moćnim političarima Kosova, s kojima i večeraju zajedno.
Kako je ukazala, to čini šef Specijalnog odeljenja Euleksa Džonat Ratel, koji "nije bio zainteresovan za istrage o finansijskom kriminalu i potpuno je uništio tu istražnu jedinicu u Euleksu".
"Kada je mene suspendovao, više se niko ne bavi finansijskim kriminalnom u Euleksu", kazala je Marija Bami.
Ona tvrdi da je ukazivala na brojne neregularnosti u radu Euleksa, da je dobila i "neke presretnute razgovore koje su potvrđivale njene sumnje, te da je šef Pravnog odeljenja trebalo da istraži aktivnosti tužiteljke Jaroslave Novotne i sudije Frančeska Florija, ali se to nije nikada dogodilo".
Bamijeva je rekla i da je naišla na dokaze da su kriminalci davali novac sudiji Floriju da ih oslobodi u slučaju bacanja bombe na kafanu "Klinton", "ali ni to Euleks nije htio da istraži".
Dodala je da su poverljivi izveštaji išli u ruke sudiji Floriju, "ali i nekim kriminalcima kada su se vodile istrage protiv njih", i postavila pitanje kako je to moguće.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP