Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OTAC UPLAŠEN ZA SVOJU MEZIMICU

Ćerka će mi umreti slomljenog srca!

Autor: Vesti | 13.02.2014 - 11:09:00h | Komentara: 0

Otac devojčice od 13 godina, "udate" za 26-godišnjeg studenta iz Libana, kaže da nije srećan zbog ove veze, ali da to nije bila njegova odluka. Međutim, ovaj Australijanac pete generacije, obraćenik u Islam, odobrio je da imam u Hanter vejliju venča sporni par 12. januara. Kako je rekao, zato što se plašio da će ona "umreti" slomljenog srca.

Devojčica

On se takođe osvrnuo na javno zgražavanje zbog slučaja i rekao da bi sada "mogli da trpe uvrede od ljudi, ali ćemo s tim izaći na kraj".

Uhapšen i imam

Ove nedelje, muslimanski klerik optužen je za sklapanje ilegalnog braka 13-godišnje devojčice. Ovaj 35-godišnjak uhapšen je pred Polcijskom stanicom u Paramati u ponedeljak popodne. Imam je iz regiona Hantera i optužba ga tereti za ozvaničenje braka s osobom koja na to nema pravo. Pušten je da se brani sa slobode uz stroge uslove boravka na slobodi. Premijer NSNj Bari O'Farel pozdravio je ovu tužbu.
- Mi imamo zakone u ovoj zemlji, u ovoj državi, koji se odnose na one koji obavljaju venčanja, bez obzira na to radi li se o verskim ili civilnim brakovima. Ti zakoni kažu da osobe za brak treba da budu starije od 18 godina, izuzev ako sud nije odredio drugačije - kazao je premijer.

- Plakala je kako je nikad pre nisam čuo, kada su joj rekli da ne može videti čoveka danas ili sutra ili možda zauvek - kazao je on. - Nju drže protiv svoje volje kod staratelja. Ništa ne mogu da učinim u ovom času, imam osećaj da može da umre zato što je toliko povređena.


Par se krajem prošle godine sreo u džamiji u Hanter vejliju, gde je 26-godišnjak došao da studira na obližnjem univerzitetu. On je od džamije tražio mišljenje o ženidbi sa devojčicom, ali predsednik Muslimanskog udruženja iz Njukasla Bikaš Pol kaže da su ga vratili jer je to ilegalno i "pogrešno".


Onda je došao do oca devojčice, koji je prešao u Islam pre 18 godina, posle duge bitke sa drogama, kockom i alkoholom. Ovaj je najpre odbio, a onda se složio da ga pusti u kuću i sretne mu se s kćerkom. Otac kaže da je bilo skoro završeno kad je ona čula da je njemu 26 godina, ali je promenila mišljenje.


- Rekla je da želi da se uda, a ja sam njemu pristojno rekao da se vrati u Liban.
Na kraju, shvatio je da jedini način da oni budu u bilo kakvoj vezi, "prema mom tumačenju kurana", jeste da budu venčani.


- Moja kći ne bi promenila mišljenje. To što je njemu 26 godina mene ne brine, jer ne udajem se ja za njega. Nisam srećan, ali to nije moja odluka.


Libanac je u zatvoru sa 25 optužbi za seksualnu vezu s detetom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP