Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

CIA i FBI savetuju Kijev! Ukrajinska „demokratija“ uhvaćena kamerom: Ovo nećete videti u zapadnim medijima! (VIDEO)

Autor: Pravda | 04.05.2014 - 21:03:00h | Komentara: 3

Snimak noćnog protesta ukrajinskih pučista više je nego jeziv – simboli, parole i gestovi pokazuju da je neonacizam u punom procvatu, a scene prebijanja, maltretiranja i skandiranje „Slava Ukrajini, zig hajl“ samo potvrđuju pravu prirodu „Desnog sektora“.

CIA i FBI savetuju Kijev

Nekoliko desetina agenata iz američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) i Centralne obavještajne agencije (CIA) savetuje nove vlasti u Kijevu tokom operacije protiv profederalnih aktivista na jugoistoku Ukrajine, piše nemački Bild.

Pozivajući se na neimenovane zvaničnike, list navodi da su agenti FBI i CIA u Kijevu na posebnom zadatku kako bi pomogli ukrajinskim vlastima da "smire" nemire na jugoistoku zemlje i stvore "efikasna tela za sprovođenje zakona".

Nemački dnevnik ističe da agenti ne učestvuju direktno u sukobima sa profederalnim pobunjenicima, da nisu odlazili iz Kijeva i da vlasti savetuju u "borbi protiv organizovanog kriminala".

Stručnjaci FBI, takođe, pomažu ukrajinskim istražiocima u potrazi za sredstvima svrgnutog predsednika Viktora Janukoviča, prenose banjalučke Nezavisne.

Mapa sukoba u Ukrajini

Najveći sukobi u Ukrajini odvijaju se u oblastima Odese, Donjecka i Luganska. Prema poslednjim vestima pristalice Desnog sektora opkolile su zgradu policije u Odesi protestvujući zbog današnjeg oslobađanja 67 proruskih demonstranata. Itar Tass je objavio mapu sa obeleženim oblastima i gradovima gde je došlo do sukoba.

Sukobi u tri oblasti Ukrajine

*Kliknite za uvećanje

Ukrajinska vojska se danas posle oružanog sukoba povukla iz Slavjanska ali grad i dalje drži pod blokadom. Po nekim izvorima Ukrajinci su se povukli iz iz Krematorskog, tj napustili su naselje i tokom noći su se utvrdili na obližnjem aerodromu.

Javljeno je da je u neredima u Lugansku poginula jedna osoba.

Zapadni mediji izvestili su o grupisanju ruskih borbenih aviona nad Krimom, a svakodnevno povećavanje broja ubijenih proruskih demonstranata praćeno je sve jačim zahtevima u Rusiji da njihova vojska stane u odbranu svojih sunarodnika u Ukrajini.

Izbijanje ozbiljnijeg ratnog sukoba je sve izvesnije, a svetski pa i srpski mediji već licitiraju da će se to desiti tokom ove nedelje.

Poslednji komentari
  • mila Vreme: 05.05.2014 14:52h

    Znači sad je na redu novi Račak i Markale u režije amera.Jad i beda već viđeno.

  • džemo Vreme: 05.05.2014 17:50h

    Porediti Markale sa ovim demonstracijama je bijedno i odvratno .Izvjesnoj Mili na znanje:kako bi se osjećala da neko napiše da su Srbi sami sebe bombardovali u vrijeme napada NATO avijacije na srbiju.............

  • tom Vreme: 05.05.2014 20:52h

    Fasizam opet koraca evropom

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP