Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŠPIJUNI UPLELI PRSTE U NOVI SUKOB

CIA zapalila Ukrajinu!

Autor: Ekipa Alo! | 14.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Najnoviji sukob u Ukrajini, u kojem je u protekla dva dana poginulo više osoba, zakuvala je američka Centralna obaveštajna agencija (CIA)!

Proruske snage  se sukobile sa  kijevskim  specijalcima

Proruske snage se sukobile sa kijevskim specijalcima | Foto: Profimedia

Direktor CIA Džon Brenan boravio je nedavno inkognito u Ukrajini i sastao se s predstavnicima više bezbednosnih službi, preneo je Interfaks, pozivajući se na izvor iz ukrajinskog parlamenta. Prema njegovim savetima doneta je i odluka u oružanom odgovoru na proteste u gradu Slavjansku, na istoku Ukrajine, gde su proruske grupe zauzele zgradu policije i Državne bezbednosti.

„RIA Novosti“ prenele su izjavu neimenovanog ukrajinskog zvaničnika da u operaciji u Slavjansku učestvuju pripadnici jedinica sa zapada Ukrajine. V. d. ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Arsen Avakov nešto ranije je izjavio da je pripadnik ukrajinske službe bezbednosti ubijen, a da su petorica ranjena tokom „antiterorističke operacije protiv proruskih militanata“ u Slavjansku. On je rekao i da je na strani separatista bilo žrtava, ali nije precizirao koliko ljudi je poginulo.

CIA, snajka,  CIA...: Džon  Brenan

CIA, snajka, CIA...: Džon Brenan | Foto: Profimedia


- Jedinice iz svih državnih odbrambenih struktura učestvuju u akciji. Neka Bog bude uz nas - napisao je Avakov na svom Fejsbuk profilu.
Očevici iz Slavjanska, grada sa 120.000 stanovnika u istočnom delu Ukrajine, izjavili su da su helikopteri nadletali centar i da su se čule eksplozije i pucnjava.

- Kažite svim civilima da napuste centar grada. Ne napuštajte stanove, ne približavajte se prozorima. Separatisti su otvorili vatru na specijalne snage. Nisu ni pokušali da pregovaraju - dodao je Avakov.

Ova vojna akcija najavljena je juče u Kijevu, koji se pribojava istog scenarija kao na Krimu - gde je došlo prvo do zauzimanja administrativnih zgrada, zatim do referenduma i konačno do pripajanja Rusiji. Posle Avakovog upozorenja, demonstranti su oko policijske zgrade postavili barikade od guma, drvenih pregrada i vreća sa peskom.
Poslednji komentari
  • Zoran Vreme: 14.04.2014 09:28h

    Ovo u Ukrajini sve više liči na početak filma "Trkač" sa Arnoldom Švarcenegerom u glavnoj ulozi.Kraj filma je namenjen Majdancima.

  • kakva bre CIA, čist KGB!!! Vreme: 14.04.2014 10:58h

    Obične koještarije! Sve je zakuvao nasilnik Putin! Ubacio je u Ukrajinu državne teroriste SPECNAZ i ostale putinske parapolicije! Izvršio je agresiju, i pokušava da izvrši okupaciju! Ubacio je pre nekoliko dana svoje teroriste, maskirane i do zuba naoružane, u par autobusa! kakva CIA, kakvi bakrači! Ne obmanjujte čitaoce! Sve je ovo – novi Staljinizam! Samo će ovaj mali Staljin brzo da završi u tesnom, jer mu nema Hitlera!

  • bordzija Vreme: 14.04.2014 11:18h

    Jedna nevladina agencija u Americi izračunala je za koliko žrtava je kriva njihova informativna agencija CIA. Po najnovijim podacima ona nosi na svesti cca. 6 miliona žrtava. Toliko ih je poginulo u svim ratovima koje je ona zakuvala. Zašto me onda ništa ne čudi ako netko u nju upre prstom da je krivac za događanje u Ukrajini. No, tu su se malo preračunali pošto im je rus na vratu !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP