Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PAPAZJANIJA SE NASTAVLJA

Cipras predstavio grčki predlog Obami

Autor: Tanjug | 07.07.2015 - 18:05:00h | Komentara: 0

Premijer Grčke Aleksis Cipras razgovarao je danas telefonom sa predsednikom SAD Barakom Obamom, kome je predočio predloge grčke vlade, pišu grčki mediji.

Aleksis Cipras

Aleksis Cipras | Foto: Profimedia

Obama je grčkom premijeru preneo snažnu želju SAD da pregovori između Atine i kreditora budu uspešni, prenosi grčka agencija ANA.


Šef evrogrupe Jerun Dajselbulm izjavio je da će ministri finansija evrozone sutra održati telefonsku konferenciju na kojoj će razgovarati o zahtevu Atine za finansijsku pomoć iz Evropskog stabilizacionog mehanizma.


"Sutra ujutro ćemo održati telefonsku konferenciju o zvaničnom zahtevu Grčke za pomoć iz Evropskog stabilizacionog mehanizma. Moguće je da će Grčka predstaviti i predlog reformi", rekao je Dajselblum, potvrdivši da grčka vlada danas nije predstavila pisani predlog reformi evrogrupi.


Očekuje se da će Cipras na današnjem vanrednom samitu lidera evrozone predstaviti novi predlog za rešavanje grčke dužnicke krize, uz zahtev za otpisivanje do 30 odsto grčkog duga, javio je bitanski javni servis BBC.


Ciprasov zahtev će se sasvim sigurno naići na tvrd otpor Nemačke, čiji je ministar finansija Vofgang Šojble izjavio u Berlinu da se i dalje protivi otpisu dugova Grčkoj.


Francuski predsednik Fransoa Oland je, po dolasku u Brisel na samit evrozone, izjavio da je neophodno da Grčka što pre iznese ozbiljan i verodostojan predlog reformi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP