Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SAMIT U BRISELU

Cipras u sredu sa Merkelovom i Olandom!

Autor: Tanjug | 06.06.2015 - 21:24:00h | Komentara: 0

Grčki premijer Aleksis Cipras razgovaraće sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Fransoa Olandom na marginama samita u Briselu u sredu, saopštio je danas zvaničnik grčke vlade.

Aleksis Cipras i Angela Merkel

Aleksis Cipras i Angela Merkel | Foto: Profimedia

Troje lidera su danas održali telefonsku konferenciju, koja je protekla u "dobroj klimi", naveo je zvaničnik, ne iznoseći detalje o sadržaju razgovora, javio je Rojters.
Grčka nastoji da postigne dogovor sa kreditorima iz evrozone i MMF-a o paketu pomoći kako bi bila otključana sredstva potrebna toj zemlji, podsetio je Rojters.
Cipras je izjavio u petak u parlamentu da grčka vlada neće prihvatiti sporazum sa poveriocima koji ne uključuje obećanje o otpisu duga, što njegova vlada već dugo zahteva.
Poverioci Grčke iz evrozone i MMF su protiv toga da uključe otpis duga u pregovore o davanju pomoći Grčkoj, podseća britanska agencija.
Ministar finansija Grčke Janis Varufakis ocenio je ranije danas da je Grčkoj potreban "govor nade" koji bi označio promenu stava i pristupa EU prema toj zemlji, kao i novi Maršalov plan i otpis dugova, po ugledu na ono što je Nemačkoj omogućeno posle Drugog svetskog rata.
Slično državnom sekretaru SAD Džejmsu Birnsu, koji je u Štutgartu 1946. godine održao čuveni "govor nade", čime je označio promenu stava prema Nemačkoj i šansu za oporavak, rast i povratak u normalu, sada bi, prema Varufakisovim rečima, govornik trebalo da bude Angela Merkel.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP