Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

EVOLUCIJA

Čovek majmun iz Amazonije!

Autor: | 27.10.2012 - 07:35:00h | Komentara: 0

Fotografija čoveka majmuna iz Amazonije stara 75 godina preplavila je internet i izazvala najrazličitije komentare - od toga da je u pitanju dokaz o postojanju karike koja nedostaje u ljudskoj evoluciji, do vešto prikrivene prevare!

Fotografija čoveka majmuna koja je nastala 1937. godine izazvala je veliku debatu na internetu

Fotografija čoveka majmuna koja je nastala 1937. godine izazvala je veliku debatu na internetu

Fotografija je snimljena u Brazilu i nastala je daleke 1937. godine. Navodno pokazuje mešavinu čoveka i majmuna u društvu dvoje zapadnjaka. Fotografija je objavljena u holandskom dnevniku “Het Leven”. Pogrbljeni stvor, koji zaista liči na produkt ukrštanja čoveka i zivotinje, drži skupljene ruke, usta su mu napumpana i kao da gleda u fotoaparat. Pobornici teorije zavere u prvi plan ističu neobično urednu frizuru i izbrijanost čoveka majmuna, tvrdeći da je u pitanju prevara. U krajnjem slučaju, oni tvrde da se radi o nesrećnoj ljudskoj osobi koja je rođena sa deformitetima.


Fotografija čovekolikog majmuna iz 1920. godine

Fotografija čovekolikog majmuna iz 1920. godine

Pobornici teorije da je fotografija originalna ističu da ovaj slučaj podseća na onaj iz 1920. godine. Tada je Švajcarac Fransoa de Loj na granici između Kolumbije i Venecuele pronašao čovekolikog majmuna koji je bio visok oko 160 centimetara i koji je hodao uspravno. On se iznenada pojavio ispred ekspedicije i počeo je neartikulisano da se ponaša, zbog čega je ubijen. Njegov leš je potom fotografisan. Čovekoliki majmun je imao 32 zuba, četiri manje od većina tada poznatih majmuna. Fransoa je odrao kožu i zadržao glavu majmuna, ali su oni izgubljeni tokom ekspedicije.


U većini drevnih kultura postoji mit o čoveku majmunu, biću koje naseljava nepristupačne šume i udaljene predele. Najpoznatiji od svih su Bigfut iz Severne Amerike i Jeti sa Himalaja. Uprkos brojnim ekspedicijama i potragama neoborivi dokazi o postojanju čoveka majmuna nikada nisu otkriveni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP