Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POKUŠAJ ATENTATA NA OBAMU

Čovek sa nožem upao u Belu kuću!

Autor: Huffington Post | 21.09.2014 - 12:36:00h | Komentara: 0

Ispred Bele kuće u Vašingtonu povećana je bezbednost nakon što je čovek sa nožem uspeo da preskoči ogradu i dođe do predsedničke rezidencije. Napadač je uhapšen, a predsednik SAD, Barak Obama, izjavio je kako i dalje veruje u sposobnost agencije da zaštiti njega i njegovu porodicu.

Bela kuća čeka na  nove-stare goste posle  izbora 2016. godine

Direktor američke tajne službe, Džulija Pirson, naredila je da se poboljša broj patrola, kao i nadzor duž cele severne ograde Bele kuće nakon incidenta koji se dogodio u petak uveče. Ovo je jedan od retkih događaja koji je rezultovao time da se cela zgrada evakuiše.
- Predsednik ima puno poverenje u tajnu službu, i zahvalan je ljudima koji danonoćno čuvaju njega, njegovu porodicu i Belu kuću – izjavio je portparol Bele kuće, Frank Benenati. Bela kuća je ujedno i zgrada sa najjačim obezbeđenjem na svetu.
U petak uveče, Barak Obama je sa ćerkama u helikopteru napustio Belu kuću. Nakon toga, 42-godišnji Omar J. Gonzales preskočio je ogradu, pretrčao travnjak i prošao kroz otključana North Portico vrata, pre nego što je obezbeđenje uspelo da ga stigne i savlada.

Barak Obama

Barak Obama | Foto: Profimedia

Zvaničnici su prvobitno izjavili kako im se učinilo da Gonzales nije bio naoružan dok je pretrčavao travnjak, pa je to jedan od razloga što nije upucan, ili što na njega nisu pušteni psi. Međutim, on je kod sebe imao mali nož na sklapanje. Omar je inače poreklom iz Teksasa, a nakon napada prebačen je u najbližu bolnicu na procenu zdravstvenog stanja.

U ponedeljak će se pojaviti ispred federalnog suda, a biće optužen za nezakonit ulaz u zgradu sa ograničenim pristupom dok je sa sobom nosio smrtonosno oružje.
Samo 24 sata posle Gonzalesovog hapšenja, još jedan čovek je uhapšen nakon što se kolima dovezao do kapije Bele kuće i odbijao da se vrati nazad. Nakon detaljnog pregleda automobila, utvrđeno je da nije bilo nikakvih eksplozivnih naprava.
Za sada nema informacija da su ova dva događaja na bilo koji način povezana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP