Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BESNI ĐETIĆ

Crnogorac zbog Prajda žrtvovao brkove stare pola veka!

Autor: www.dan.co.me | 21.10.2013 - 18:08:00h | Komentara: 1

Odluka organizatora podgoričke Parade ponosa NVO Kvir Montenegro da logo manifestacije budu brkovi izazvala je ogorčenje mnogih građana, pa su mnogi juče obrijali brkove.

Obrijao se kao znak protesta

Odoše brci: Obrijao se kao znak protesta | Foto: www.dan.co.me

Jedan od njih je Pljevljak Radoje Gluščević, koji je, poslije šokantnog saznanja nakon 57 godina obrijao brkove. Gluščević kaže da nikada u životu nije imao nameru da nikoga ugrozi, te da ne treba ugrožavati ni homoseksualce, ali da je strašno to što se za takvu  paradu brkovi uzimaju kao zaštitni znak.

Prema njegovim riječima, nije mu bilo lako da donese takvu odluku, ali drugačije nije mogao. Gluščević nam je kazao da se ozbiljnost čoveka gledala po brkovima, jer su oni bili garant za ljudsku reč, a sada su izvrgnuti ruglu.

– Kada sam došao kod brice, nekoliko puta me pitao da li sam siguran u svoju odluku, jer čovek nije verovao da sam odlučio da obrijem brkove. Moram priznati da sam sve vreme plakao, jer mi je bilo jako teško – kazao nam je Gluščević, dodajući da su retki Pljevljaci koji ga pamte bez brkova.

Gluščević kaže da homoseksualcima treba osigurati bezbednost, ali ne vidi razlog za organizovanje parade.

Da je Radoje iznenadio sve svojim postupkom ispričali su nam i njegovi ukućani, koji su kazali da su u početku mislili da se radi o šali.

– U braku smo 45 godina, a prvi put sam ga juče videla bez brkova. Znala sam ga i pre braka, ali ga nikada nesam videla bez brkova – kazala nam je Radojeva žena Dušanka.

Da je Radoje mnogo držao do brkova i da je poštovao posebno one ljude koji su ih nosili ispričao nam je i njegov sin Dejan. On nam je ispričao da je pre godinu dana molio oca da obrije brkove, kako bi video kako izgleda i bez njih, ali bezuspešno. Nudio mu je i 500 evra da se obrije, ali je i to bilo uzaludno.

– Nisam mogao da verujem da ga je nešto moglo naterati da obrije brkove, ali se evo i to desilo – kazao nam je mladi Gluščević.
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 22.10.2013 02:35h

    E to ti je reci pravi Crnogorac.Crna Gora je prelijepa zemlja,naravno konzervativna I nije ni cudo da se covjek obrijao,tj,brkove .Nemam nista licno protiv bilo kojih ljudi,ali ovo ode predaleko.Sta Jos ih trebamo nosati na ledjima,bolje organizovati proteste I mirnu setnju protiv siromastva I korupcija U cijeloj bivsoj Jugoslaviji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP