Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NOVA SAZNANJA IZ ISTRAGE

Crnogorskog političara možda ubili i Srbi?

Autor: Alo.rs | 30.04.2015 - 08:05:00h | Komentara: 2

Crnogorska policija osnovano sumnja da ubica budvanskog biznismena Saše Markovića (48) nije iz Crne Gore, piše podgorička štampa.

Saša Marković

Saša Marković | Foto: facebook

Prema saznanjima iz istrage, osoba koja je likvidirala bivšeg poslanika Liberlanog saveza Crne Gore Sašu Markovića nadomak porodične kuće u naselju Ivanovići kraj Budve živi u susednoj državi, ali je poreklom iz jednog primorskog grada u Crnoj Gori.
Provere identiteta egzekutora su u toku, prenosi "Pobjeda".
Na osnovu dosadašnjih operativnih saznanja, crnogorska policija je otkrila novi detalj koji bi mogao da usmeri istragu, logistiku ubici je pružala žena iz jedne od zemalja okruženja.
Ona je, kako je policija kasnije utvrdila na osnovu telefonskih listinga, boravila tri dana u Budvi i to dan ranije, na dan ubistva i dan kasnije. Utvrđuje se njena uloga i povezanost sa počiniocem.
Policija je kolegama iz regiona poslala snimke sa nadzornih kamera na kojima se vidi egzekutor.
Marković do sada nije bio dovođen u bilo kakvu vezu sa ljudima iz podzemlja, ali je zbog načina na koji je ubijen i do tada nepoznatog motiva usmerena istraga na njegove kontakte sa ljudima iz kriminalnog miljea.
Osobe sa kojima je bio u kontaktu povezane su sa raznim krivičnim delima ili evidentirane u policijskim dokumentima.
Podsećamo, ubica je 17. aprila sačekao Markovića na stotinak metara od njegove kuće. Kada je Marković usporio na suženom delu puta, prišao je automobilu i pucao u njega iz automatske puške. Kamere su snimile ubicu na putu od Budve do mesta Ivanovići.
Egzekucija je očigledno bila planirana i izvedena profesionalno. Ubica se odmah rešio oružja, paljenjem automatske puške uništio DNK tragove, a potom vešto, po ranije određenoj maršruti, napustio mesto zločina.
To bi moglo da znači da je ubica bio siguran da ga neće tako lako identifikovati.

Ubijeni Marković bio je član Liberalnog saveza Crne Gore od 1990. godine.

Takođe, Marković je vršio i više dužnosti pa je bio član Velikog Kabineta LSCG za Spoljne poslove, direktor nezavisnog radija "Free Montenegro", šef Kabineta Predsednika Skupštine Republike Crne Gore, poslanik u Parlamentu Republike Crne Gore, poslanik u Parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, član Komisije za bezbednost u Parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, te odbornik u Skupštini Opštine Budva.

Za sobom je ostavio suprugu i dvoje dece.

Poslednji komentari
  • Budvanin Vreme: 30.04.2015 11:07h

    Ne postoji logika ni teorija da se pok. Markovic, VJECNA MU SLAVA, bavio ikakvim kriminalom!!! Sve su to izmišljotine ove MAFIJAŠKE VLASTI koja nas uništava 25 godina!!!

  • može biti Vreme: 30.04.2015 19:22h

    može biti, može biti, za svaki slučaj opleti po bivšoj braći srbima. oni su iovako krivi za sve nedaće i nevolje ovog sveta. e ako bi se ponovo rodio neko sličan hitleru, verujem da bi srbi prošli isto kao jevreji 1941.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP