Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NEMAČKA KANCELARKA ANGELA MERKEL UHVAĆENA U LAŽI

Crvena Anđa!

Autor: Ekipa Alo! | 23.05.2013 - 02:41:00h | Komentara: 4

Poricanje Angele Merkel da je bila u bliska komunističkim vlastima pobila je tek objavljena fotografija iz 1972. na kojoj je današnja kancelarka prikazana u uniformi Istočne Nemačke. Na fotografiji se vidi nasmejana 17-godišnja Angela Merkel (tada Kasner) kako učestvuje u vežbi civilne zaštite, pod kontrolom istočnonemačkog oficira.

Angela kada je imala 17 godina

Angela kada je imala 17 godina

Fotografiju je pronašla stara školska prijateljica Sonja Felsberg (58) i predala je nemačkim novinama. Ona je ispričala da su sva deca morala da učestvuju u vežbama koje obuhvataju prvu pomoć i pripreme za nuklearni napad ukoliko su želela da studiraju, a Merkelova je navodno bila i sekretarica propagande za omladinski pokret FDJ.


- Takođe smo morali da marširamo i učimo da koristimo mape i kompas za kretanje kroz šumu i divljinu. To je bilo davno, ali se toga dobro sećam, kao i Anđele - ispričala je Felsbergova novinarima.

Protest protiv  Merkelove u Rimu

Protest protiv Merkelove u Rimu

Fotografija je objavljena baš kada je Merkelova, koja je za vikend bila uzrok oštrih protesta u Italiji, u svojoj novoj knjizi pokušala da ublaži optužbe da je bila mnogo bliža istočnonemačkim komunističkim vlastima nego što je ranije govorila. Ona se nada da glasine o njenoj povezanosti sa Politbiroom Istočne Nemačke neće umanjiti njene šanse za treći mandat, ali ju je fotografija iz prošlosti veoma uznemirila. Kako pišu strani mediji, jedan od njenih saradnika kratko je prokomentarisao: „Gospođi kancelarki nije zabavno.“
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 23.05.2013 06:43h

    Меркелова је по оцу пољакиња!Ако несте знали сада знате.Ко год је био пропадник друге нације а био је господар готово је уништио народ којим је владао.СТАЉИН је био грузијац а не рус!ХИТЛЕР је вио аустријанац и јеврејин а не немац.Тито се и не зна ко је а владао је Србијом и нанео јој ненадокнадиве штете!

  • Nebojsa Vreme: 23.05.2013 08:45h

    Pa naravno,ovo je jos jedan dokaz da nema nikakve razlike izmedju fazizma i komunizma.Ista kuhinja koja Srbima zagorcava zivot vec sto godina.

  • zoran Vreme: 23.05.2013 08:54h

    Jos jedna pionirka koja je zaboravila proslost.

  • posmatrac Vreme: 23.05.2013 11:43h

    Ja obozavam komunizam i komuniste samo iz jednog razloga, oni su kao Madagaskarski gmizavci.Najprilagodljiviji uvek i svuda..........

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP