Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

Čovek koji ima najdublji glas na svetu

Čuju ga samo slonovi! (video)

Autor: Miloš Lončar | 29.08.2012 - 12:51:00h | Komentara: 0

Američki pevač Tim Storms drži Ginisov rekord za najdublji glas na svetu. Najniži ton njegovog glasa čak ni ljudsko uvo ne može da čuje ali zato životinje velike kao slon mogu da ga čuju. Ovaj pevač takođe poseduje i najširi spektar tonova jedinstven na celom svetu i može da dosegne i nizak ton G-7 (0.189Hz), što je za neverovatnih osam oktava niže od najnižeg G tona na klaviru. Taj ton je toliko nizak da ga čak i Storms ne može da ga čuje.

Tim Storms

Tim Storms: Čovek sa najdubljim glasom na svetu | Foto: CNN

 
- Ja osećam taj ton. Kao da ga čujem u svojoj glavi dok ga proizvodim - rekao

je Storms za CNN. Ovaj čovek je rođen u gradu Tulsa u državi Oklahoma ali je odrastao u gradiću Vaterlu u državi Indijana. Svoju muzičku karijeru započeo je u hrišćanskom horu nakon što je zvršio srednju školu. Do sada se pojavljivao u više pevačkih akapela grupa i horova.

Oboriće svoj rekord!
Tim Storms već deset godina drži rekord za najdublji glas na svetu, ali kako vreme prolazi on će pokušati čak i da obori svoj rekord.
- Glas mi je sve dublji kako sam stariji -rekao je Stroms za CNN.
 

Da poseduje najupečatljivi glas na svetu Storms je saznao nakon jednog slučajnog susreta sa specijalistom otorinolaringologije na jednom koncertu.

- Doktor mi je objasnio odakle mi ovakav glas. Rekao mi je da su mi glasne žice duplo duže od normlanih i da mišići koji ih pokreću moraju mnogo više da rade od normalnih - rekao je Storms kome je upečatljiv glas doneo veliku slavu, mnogobrojne nagrade i karijeru međunarodno poznatog pevača.

Čovek iz filmskih trejlera!
Čudesni glas Tima Stormsa doveo je i do Holivuda. Direktori i producenti velikih filmskih produzkcija i studija Stormsa su već angažovali da daje glas u filmskim trejlerima kako bi podigao njihovu dramatičnost svojim dubokim glasom.
 

Nedavno je i izabran da učestvuje u međunarodnom projektu traženja talenata za novi horski komad nazvan "Trankviliti" koji je pisan za pevače koji mogu da odpevaju donje E, koje je najdublji ton ikad napisan za jednu horsku kompoziciju.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP