Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BIVŠA PRVA DAMA NA PUTU DA NASLEDI OBAMU

Da li će Hilari dovesti Putina u red?

Autor: | 25.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 2

Stari znanci! Vladimir Putin i Hilari Klinton bi lako uskoro mogli ponovo da ukrste rukavice u ringu međunarodne spoljne politike, nakon neočekivane izjave Baraka Obame, predsednika SAD, da bi bivša prva dama bila odlična predsednica (vidi okvir).

Stari znanci: Vladimir Putin i Hilari Klinton

Stari znanci: Vladimir Putin i Hilari Klinton | Foto: Profimedia

Putin i Hilari, koja je od 1993. do 2001. bila prva dama SAD, a potom i državni sekretar od 2009. do 2013. godine, često su imali, ne baš prijatne diplomatske okršaje. U svetlu ukrajinske krize, koja ne jenjava, sada već duže od godinu dana, sve je izgledniji novi okršaj Putina sa Klintonovom. Upravo bi ona, nadaju se na Zapadu, mogla da stane Putinu na rep i dovede ga u red. Naime, Hilari je, ne baš diplomatskim rečnikom nedavno skresala predsedniku Rusije, upoređujući ga sa Adolfom Hitlerom.


Hilari je rekla da Putin „pokušava da prekroji granice u istočnoj Evropi, kao što je to Adolf Hitler učinio 30-ih godina prošlog veka“.

Barak Obama

Barak Obama | Foto: Profimedia

„Njegova politika prema Rusima u Ukrajini liči na zaštitu Nemaca izvan Nemačke, koju je sprovodio Adolf Hitler 30-ih godina prošlog veka”, izjavila je Klintonova.


Ona je ruskog predsednika nazvala još „osetljivim autokratom, koga razljućuju kritike i koji slama neistomišljenike i svaku debatu“.

Putin nije ostao dužan Hilari i odgovorio joj je, ali sa malo više stila:
„Bolje je ne raspravljati se sa ženama. Gospođa Klinton nikad nije bila tako ljupka u svojim izjavama. Kada ljudi pređu granice, to nije zato što su jaki, već zbog toga što su slabi. Međutim, možda slabost i nije tako loša osobina za ženu. Ipak u sadašnjem okolnostima komentari Hilari Klinton su možda pomalo i ekstremni“.

Miris novog automobila!

Američki glasači žele da osete „miris novog automobila“ u trci za Belu kuću 2016. godine, tvrdi predsednik Barak Obama, a taj novi automobil, po njemu, predstavlja Hilari Klinton, za koju ističe da bi bila odličan predsednik ukoliko odluči da se kandiduje.
U intervjuu za emisiju „Ove nedelje“, Televizije ABC, Obama je istakao da su glasači zainteresovani za nekog ko iza sebe nema „toliku kilometražu“ kao on i ko će okretnuti „novu stranicu“. Hilari bi najveći protivnik među demokratama mogao da bude Džozef Bajden, a među republikancima Džeb Buš.

Poslednji komentari
  • ljilja Vreme: 25.11.2014 09:03h

    Ma, ona nije mogla da dovede u red onog svog mufljuza, a kamoli Putina. Wake up Hilari!!!

  • platon Vreme: 25.11.2014 17:25h

    ako doticna sedne u sedlo i zajase amerikom, rat sa rusima je izvestan.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP