Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISTRAŽIVANJE

Da li gej ljudi stvarno
čine 3,5 odsto populacije?

Autor: N. G. | 19.02.2013 - 10:15:00h | Komentara: 0

Nakon godina medijskih nagađanja, američka kompanija za anketiranje „Galup“ sprovela je istraživanje kako bi ustanovila koliko je tačno pripadnika homoseksualaca među američkom populacijom.

Istraživanje je sprovedeno u svim državama SAD a svim ispitanicima postavljano je isto pitanje „da li sebe smatrate lezbijkom, homoseksualcem, biseksualnom ili transrodnom osobom?“, a za samo mesec dana dobili su 200.000 potvrdnih odgovora.

poljubac, gejevi, gej

Procenjuje se da u

Prosek je na kraju ustanovljen na 3,5 odsto, što se pokazalo kao vrlo neobična vrednost, s obzirom da su pojedinci smatrali da u Americi živi od 10 odsto do čak 30 odsto homoseksualnih osoba.
Ovakva ispitivanja su vrlo zahtevna i sklona greškama, smatraju stručnjaci, jer je vrlo teško tražiti od nekoga da se, čak i na papiru, deklariše kao pripadnik određene grupe. Ovaj zadatak posebno je naporan za tinejdžere i mlade ljude koji još uvek nisu sigurni kako da se definišu.
Takođe, veliki gradovi kao centri okupljanja i manje seoske sredine svakako moraju imati različite rezultate, tako da nikada ne možemo odrediti precizan broj. Na primer,  u okrugu Kolumbija (u koji spata Vašington), procenjuje se da ima oko 10 odsto gej pojedinaca.
Ipak, čini se da je 3,5 odsto broj koji do sada najpribližnije određuje broj gej osoba u američkom stanovništvu, a postavlja se pitanja koliko ova cifra može da se poklapa i sa drugim zemljama sveta.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP