Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SLOVENIJA JE U ŠOKU

Đaci koji su objavili snimak seksa mogu da odgovaraju zbog samoubistva direktora!

Autor: Jutarnji list | 01.12.2014 - 11:30:00h | Komentara: 0

Slovenija je u šoku je zbog toga što se seks-skandal u Srednjoj mašinskoj školi u Mariboru, koji je sam po sebi potresao javnost, pretvorio u istragu ubistva pošto se osramoćeni direktor te škole ubio ne mogavši da podnese sramotu, a protiv svih učenika pokrenuta istraga.

Direktor

Sve je počelo pre desetak dana kad je na internetu objavljen video-snimak dvoje odraslih ljudi tokom polnog čina, kunilingusa, što za pojmove interneta baš i nije neko čudo. Međutim, bruka je pukla zbog teksta koji prati taj snimak, a u kojem piše da su akteri ni manje ni više nego direktor mariborske Srednje mašinske škole Drago Kamenik i profesorka matematike u toj školi Manja Mertel. U "akciji" su ih navodno mobilnim telefonom snimili učenici, koji su snimak postavili na internet, da ga svi vide - kolege profesori, roditelji đaka, ostali učenici, ali i porodice aktera.
Kad je skandal buknuo u javnosti, direktor i profesorka matematike počeli su da se brane tvrdeći da je snimak izmontiran, da na snimku nisu oni, pa su podneli i krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe koja je snimak objavila. Ipak, pritisak javnosti i okoline bio je izuzetno snažan.
Profesorka Mertel je uzela bolovanje čim je snimak objavljen i od tada se nije pojavila u školi. Pokojni direktor Kamenik se još borio i trudio da dokaže da su on i kolegnica nevini, a onda se očigledno, kažu njegovi prijatelji, nešto u njemu prelomilo - imao je porodicu, suprugu i dvoje dece - pa se odlučio na najgore, da oduzme sebi život.
Tokom višedevne rasprave u deželi iskristalisirala su se dva ključna stava. Prvi je da je objavljivanje bilo čega na internetu bez odobrenja učesnika - nedopustivo i predstavlja ozbiljno i kažnjivo zadiranje u privatnost. Drugi je isto tako legitiman: kako su dve u društvu visokopozicionirane osobe, a direktor škole i profesorka to jesu, smele da se seksaju u prostorijama škole, dakle u javnim prostorima, gde se od njih očekuje da učenicima budu profesionalni, ali i moralni primer i uzor?
Zagovornici druge teze tvrde da su njih dvoje zbog tog prijestupa automatski izgubili i pravo na privatnost. Inače, pre nekoliko godina u jednoj slovenačkoj osnovnoj školi distribuirane su slike koje je sama učiteljica stavljala na internet, a na kojima je u polnom odnosu s partnerom. Međutim, školski odbor tada je zaključio da učiteljica nije ugrozila svoj profesionalni krediblitet jer je reč o njenom privatnom životu.
Sada se čekaju rezultati policijske istrage o osobi koja je snimak neovlašteno postavila na internet.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP