Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ANGELA MERKEL

Daleko je sporazum sa Grčkom!

Autor: Beta | 22.05.2015 - 12:20:00h | Komentara: 0

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas, posle sastanka sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom u Rigi da je ostalo još mnogo toga da se uradi da bi se izbegao finansijski krah u Grčkoj.

Aleksis Cipras i Angela Merkel

Aleksis Cipras i Angela Merkel | Foto: Profimedia

Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland razgovarali sinoć u oko dva sata razgovarali ; sa Ciprasom u glavnom gradu Letonije na margini Samita Istočnog partnerstva.

Nemačka kancelarka rekla je danas da je još potrebno "vrlo, vrlo intenzivno raditi" da bi se postigao sporazum o Grčkoj. Merkel, Oland i Cipras sastali su se da pripreme specijalni sastanak ministara finansija evrozone koji će se održati kasnije ovog meseca ili početkom juna.
Prema zvaničnicima bliskim razgovorima njih troje su razgovarali u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi o želji postizanja sporazuma oko tekućeg programa pomoći Grčkoj.
Oland je rekao da na ovom sastanku nije bilo predviđeno da se donesu konačna rešenja već je on bio kao priprema za sastanak Evrogrupe krajem ovog meseca ili početkom juna.
"Sa Ciprasom želimo da nađemo rešenja koja će uliti poverenje i osloboditi sredstva koja su već bila predviđena", rekao je Oland.
Atina sa svojim poveriocima vodi mukotrpne pregovore da dobije 7,2 milijardi evra preostalih sredstava od drugog programa pomoći koji ističe krajem maja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP