Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

EDGAR HIMENES LUGO JE DOBIJAO 3.000 $ PO UBISTVU

Dečak plaćeni ubica uskoro na slobodi!

Autor: Ekipa Alo! | 26.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

I to je pravda! Dečak plaćeni ubica Edgar Himenes Lugo, koji je dobijao 3.000 po ubistvu od narko-kartela u Meksiku, uskoro će biti oslobođen!

Još malo pa je odležao svoju  robiju: Policija  privodi Edgara

Još malo pa je odležao svoju robiju: Policija privodi Edgara | Foto: AP

Edgaru, koji ima i američko državljanstvo, trogodišnja kazna zatvora, maksimalna za osuđenike stare do 14 godina, ističe 3. decembra. Guverner države Morelos, gde je Edgar počinio stravične zločine, među kojima je i odsecanje glave četvorici mladića, želi da Edgara pošalje u Ameriku, jer ne može da mu garantuje bezbednost nakon zlodela koje je počinio.


“Imamo još manje od 10 dana da izdejstvujemo njegovu deportaciju u Ameriku, gde će se za njega pobrinuti odgovarajuće institucije. On je američki državljanin”, rekao je guverner Graco Ramires.

Iza dečjeg lica krije  se surovi ubica

Iza dečjeg lica krije se surovi ubica


Edgar je imao tek 14 godina kada je u avgustu 2010. na brutalan način ubio jednog studenta, kuvara na univerzitetu, pomoćnika na jednoj benzinskoj pumpi i vlasnika jedne privatne firme. Njihova obezglavljena tela su pronađena kako vise sa mosta u gradiću Kurenavaka. Na suđenju je dobio maksimalnu trogodišnju robiju za svoj uzrast. Edgar, kome je nadimak El Pončis, tvrdio je da su ga u 11. godini oteli pripadnici narko-kartela i primorali ga da radi za njih.

“Istina je da sam izvršio četiri ubistva, ali bio sam drogiran i pretili su mi da će me ubiti ako to ne uradim”, rekao je on. Američke i meksičke vlasti žele da se dogovore o tome šta je najbolje za Edgara (17).

Na hiljade nevinih je ubijeno  u ratu protiv narko-kartela

Na hiljade nevinih je ubijeno u ratu protiv narko-kartela | Foto: AFP

Poginulo preko 60.000 ljudi!


Meksičke vlasti su još 2006. pokrenule veliku ofanzivu protiv narko-kartela, koji su počeli da preuzimaju vlast u sve većem delu zemlje. U rat se uključila i vojska. Prema poslednjim podacima, u nemilosrdnom sukobu bez zarobljenika poginulo je preko 60.000 ljudi. Najveći narko-karteli u zemli su „Los Setas“ i „Sinaloa“. Lider kartela „Sinaloa“ je Hoakin Gusman, poznatiji kao Kratki, koji je na “Forbsovoj” listi najmoćnijih ljudi na svetu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP