Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŽRTVA NESLANE ŠALE

Dečak se ubio zbog masturbacije

Autor: Daily Mail | 17.07.2014 - 09:36:00h | Komentara: 1

Četrnaestogodišnji dečak iz San Dijega (Kalifornija) izvršio je samoubistvo zbog sramote koju je doživeo kada je cela škola videla snimak na kome se vidi kako se samozadovoljava.

Nesrećni dečak, žrtva neslane šale

Nesrećni dečak, žrtva neslane šale

Dve nedelje pre smrti, u novembru prošle godine, Metju, koji je bio izviđač, igrao polo i bio član školskog rvačkog tima, izbačen je sa časa zato što je jeo semenke suncokreta i otišao u toalet srednje “Gradske univerzitetske srednje škole”, gde ga je u tajnosti snimio jedan učenik. Snimak je postovao na sajtovima Snapchat, Vine i još nekoliko društvenih mreža.
- Snimak se proširio na internetu”, ispričala je za “Njuz 10” njegova tetka Lora Berdet Mečak. “Izašao je izvan zidova škole. Gledali su ga i u drugim školama u Kaliforniji. Deca iz komšiluka, koja nisu poznavala Metjua iz škole, saznala su za to i videla snimak.
Prema njenim rečima, tinejdžeri su mu dve nedelje zagorčavali život. Roditeljima nije pričao šta mu se dogodilo, ali je u oproštajnoj poruci napisao da nije želeo da se ubije, ali da nema prijatelje i da ne može da podnese odlazak u školu.
Saznavši za video-snimak, roditelji su razgovarali sa školskim zvaničnicima. Škola je već bila pokrenula istragu, što znači da su bili upoznati sa slučajem – ali nisu hteli da kažu roditeljima šta se dogodilo sa dečakom koji je optužen da je snimio njihovog sina.

U policiji su saznali da je dečak koji je snimio video priznao da je to učinio i da je bio priveden. Okružni javni tužilac im je samo rekao da je ročište o ovom slučaju zakazano za 23. jul.

Metjuova porodica kaže da se ne ljuti na dečaka koji je snimio njihovog sina, ali da se nadaju da će skrenuti pažnju javnosti na opasnosti od mobinga na internetu. Podneli su prijavu protiv Školske uprave San Dijega zato što nije zaštitila njihovog sina i imaju rok od šest meseci da podnesu tužbu.

Poslednji komentari
  • Ivan Vreme: 17.07.2014 13:11h

    Nazalost, objektivno, nije mogao da zna da ce ga neko snimiti. Meni su tako ukrali slike sa kompjutera na neku prevaru i uhakovali nalog moje devojke pa i snimili nesto, i ja sam to posle saznao jer sam shvatio kako su i sta uradili, ali nije mi se videlo lice ni na jednoj slici ili snimku. Ali znali su da ako nesto objave (posto su njih dvojica bila ukljucena u taj kriminal), da ce da nagrabuse oni, a ne ja. U svakom slucaju, cuvajte se "prijatelja".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP