Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TVORAC „SIMPSONOVIH“ OBOLEO OD RAKA, KOJI JE U ZAVRŠNOJ FAZI

Deli milione pred smrt!

Autor: | 28.07.2013 - 08:20:00h | Komentara: 1

Koautor crtane serije „Simpsonovi“, scenarista i producent Sem Sajmon (58), koji boluje od raka, od 1993. kada je prestao da radi na čuvenoj seriji, troši svoje ogromno bogatstvo na borbu protiv gladi i prava životinja.

Sajmon je bio producent i scenarista popularnog crtaća

Sajmon je bio producent i scenarista popularnog crtaća

Pre pet meseci, devetostrukom dobitniku nagrade „Emi“ dijagnostifikovan je rak debelog creva u završnoj fazi i lekari su mu prognozirali od tri do šest meseci života. Tada je odlučio da pokloni u dobrotvorne svrhe gotovo sve svoje pozamašne autorske honorare za seriju „Simpsonovi“, koji mu, kako je sam rekao, donose godišnju zaradu od više desetine miliona dolara. U Malibuu je osnovao fondaciju „Sem Sajmon“, koja spasava gladne (ljude, i to samo veganskim namirnicama) i lutalice (pse svih vrsta).

Simpsonovi

Simpsonovi

Godinama pomaže organizaciju za zaštitu životinja PETA, koja mu je zahvalila tako što je svoje sedište u Norfolku (Virdžinija) nazvala po njemu: „Centar Sem Sajmon“. Pomagao je neprofitnoj organizaciji „Save the Children“, udruženju za očuvanje vodenog sveta „Si Šepard“ i mnogim drugim organizacijama za zaštitu životinja.


Sajmon u jednoj od epizoda „Simpsonovih“

Sajmon u jednoj od epizoda „Simpsonovih“

- Mislim da ljudi nerado daju. U Njujorku je tako. Mnoge humanitarne organizacije troše milione dolara da bi organizovale akciju u kojoj će prikupiti 15.000 dolara. Ja nisam oženjen, nemam decu. Imao sam hitnu operaciju kada sam dobio sepsu i zaista sam bio blizu smrti. Rak mi je perforirao debelo crevo. Kada sam se probudio u bolnici, iako sam imao volju da živim, bilo mi je mnogo važnije da pripremim sve ovo za budućnost - rekao je on u intervjuu koji je dao listu „Holivud riporter“.

Poslednji komentari
  • Dina Vreme: 28.07.2013 11:26h

    http://www.24sata.hr/sudbine/spasite-mamu-i-tatu-roditelji-dviju-kcerkica-oboje-imaju-rak-325434 - Pomoć ovoj porodici je potrebna, ovim djevojcicama su potrebni roditelji...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP