Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DA LI JE KONAČNO PRONAĐENA OLUPINA „BOINGA 777“

Delovi aviona rasuti u moru?

Autor: Ekipa Alo! | 21.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Misterija pred razrešenjem?! Norveški brod i nekoliko izviđačkih aviona poslato je da provere dva veća objekta otkrivena preko satelita u Indijskom okeanu.

Australijski izviđački  avioni nad Indijskim  okeanom

Australijski izviđački avioni nad Indijskim okeanom

Veruje se da su u pitanju ostaci malezijskog aviona „boing 777“, koji je nestao pre skoro dve nedelje sa 239 putnika i članova posade. Jedan od dva objekta dužine je 24 metra, a drugi manji. Ti predmeti se nalaze na 2.600 kilometara zapadno od australijskog grada Perta. To je daleko od predviđene linije aviona „Malezija erlajnza”, koji je leteo na relaciji Kuala Lumpur - Peking.


„Ovo je trag, verovatno najbolji do sada u potrazi za avionom“, rekao je Džon Jang Jang, predstavnik australijskih pomorskih vlasti, ali i upozorio da uočeni predmeti mogu da budu kontejneri pali u more sa teretnih brodova.

Učenici na Flipinima su  napravili grafit nestalog aviona

Učenici na Flipinima su napravili grafit nestalog aviona

 
Toni Abot, australijski premijer, ranije danas rekao je u parlamentu da su uočeni mogući ostaci malezijskog aviona i da je u oblast upućen istraživački avion „Orion“. Abot je rekao da je o tome obavestio i premijera Malezije Nadžiba Razaka. U toj oblasti je slaba vidljivost, i to bi moglo da oteža lociranje dva objekta.
Vojni avioni iz Australije, SAD i Novog Zelanda pretražuju region južnog dela Indijskog okeana, veličine 305.000 kvadratnih kilometara. Avion je nestao sa radara kod istočne obale Malezije, manje od sat vremena posle poletanja. Komunikacioni sistemi su namerno isključeni, a prema dostupnim podacima, avion je naglo menjao visinu pre nego što se spustio na visinu od 1.500 metara. Malezijske vlasti veruju da je avion otet, a policija je pretresla kuće pilota i kopilota.

I FBI u istrazi!

Američki predsednik Barak Obama dao je svoju prvu izjavu u vezi sa nestankom malezijskog aviona. On je rekao kako je potraga za nestalim avionom „top prioritet za Ameriku“, kao i da je Amerika Maleziji ponudila svu moguću pomoć. „Istražnim organima je na raspolaganju i FBI“, rekao je Obama.

Poslednji komentari
  • Srbin Vreme: 21.03.2014 07:33h

    Kakve veze ima Amerika sa avionom? Dokle ce u svakoj corbi da budu mirodjija?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP