Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TENZIJE NE JENJAVAJU

Demonstranti pucaju na policiju u Kijevu, pokušavaju da uđu u parlament!

Autor: Tanjug | 21.02.2014 - 11:36:00h | Komentara: 1

Prema najnovijim informacijama, tenzije sa ulica su se premestile u ukrajinski parlament. Nakon mirnog jutra i sinoćnjeg sporazuma, u centru Kijeva se čuju pucnjevi

Oružje na  sve strane:  Detalj sa  protesta  u Kijevu

Oružje na sve strane: Detalj sa protesta u Kijevu

“Raša tudej” javlja da su izbili novi sukobi na ulicama Kijeva. Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi da su demonstranti počeli da pucaju na policajce uprkos sporazumu koji je predsednik Viktor Janukovič postigao sa predstavnicima EU.
Iako je ukrajinski parlament sinoć doneo odluku o prekidu antiterorističke akcije i o povlačenju vojske u kasarne, pristalice opozicije utvrđuju barikade i spremaju se za nove okršaje.
- Pucaju na policajca. Nema izveštaja da li je neko povređen. Pokušavaju da se probiju do parlamenta – naveo je Sergej Burlakov, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.
Tenzije sa ulica su se premestile u ukrajinski parlament. Danas se nastavlja rasprava o prekidu nasilja u zemlji. Sinoć je parlament doneo odluku, većinom glasova, da se vojska skloni sa ulica. Danas parlament treba da potvrdi tu odluku.
Na Trgu nezavisnosti u centru Kijeva i danas je nekoliko hiljada ljudi. Iznad jednog dela Trga vije se dim, a pored barikada radikalni demonstranti pale gume. U centru grada prolaznika ima malo, vozila gradskog prevoza retko saobraćaju.
Trenutno nema policajaca koji su proteklih dana patrolirali sa automatskim puškama. Prodavnice, banke, kancelarije u gradu su uglavnom otvorene, metro radi, izuzev dve stanice u neposrednoj blizini Trga nezavisnosti.
U međuvremenu, Vrhovna rada počela je danas plenarnu sednicu na kojoj bi trebalo da se glasa o ustavnoj reformi, koja predviđa ograničavanje predsedničkih ovlašćenja.
Kako prenosi Rojters, sve blokade koje su podigli demonstranti na graničnim prelazima između Ukrajine i Poljske danas su uklonjene. Prema poslednjim zvaničnim informacijama, u sukobima proteklih dana život je izgubilo 80 ljudi, 577 je povređeno
Poslednji komentari
  • Mani Vreme: 22.02.2014 09:07h

    Jadnici.I neznaju šta rade.Demonstrirati i ginuti za 25 dolara na dan i nije baš pametno.Većina od njih bi prodali i majku za manje pare.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP