Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NA VISOKOJ NOZI

Deset hotela smeštenih na najvišoj visini (FOTO)

Autor: Tanjug | 02.01.2015 - 10:50:00h | Komentara: 0

Pravo da kažu da su imali hotelsku uslugu na "visokoj nozi", tačnije najvišoj, imaju posetioci hotela Ric Karlton koji je smešten u Hong Kongu

Hotel Hong Kong

Hotel Ric Karlton Foto: youtube

Hotel je smešten u 16 poslednjih spratova kule visoke 483 metar i prenoćište u njemu košta 6.000 hongkonških dolara (546 evra) za deluks sobu, objavljenoj na sajtu Izi vojidž (Easy vouage).

Hotel Hong Kong

Foto: youtube

Odmah iza po visini je Grand Hajat hotel u Šangaju koji se nalazi na kuli visokoj 492 metra. Hotel sa 174 sobe zauzima od 79 do 93 sprata u zgradi šangajskog Svetskog finansijskog centra koji ima 101 sprat.

Hotel Hong Kong

 Foto: youtube


Pruža jedinstven pogled na reku Huangpu i grad, a nalazi se u srcu poslovnog distrikta Lujiazui u Pudongu, što je veoma blizu najboljih restorana u ovom gradu.
Na trećem mestu hotela na visni je" Ccetiri godišnja doba" u kineskom gradu Guandžou. Hotel je smešten od 74. do 98. sprata na kuli IFC visokoj 416 metara. Smeštajni kapacitet je 344 soba.

Na četvrtom mestu je hotel u Dubaiju JW Marriott Marquis visok je 355 metara, što je 22 centimetara više od njegovog komšije, Ros Tauera (Rose Tower). Hotel ima dva tornja na 72 sprata.

Gosti mogu da biraju izmedju 804 sobe i da uživaju u jednom od devet restorana, pet kafića i dve plesne dvorane kao i da se opuste u spa centru i 30-metarskom bazenu.

Sledeći na listi najvisih hotela je Burdž el Arab, koji je jedan od najluksuznijih i peti najviši hotel na na svetu. Nalazi se u Dubaiju na veštačkom ostrvu.

Sa 60 spratova i antenom je visok 321 metar, što je više od Ajfelove kule i Empajer stejt bildinga. Ima sedam zvezdica, u obliku je jedra, a otvoren je 1999. godine. Predstavlja jednu od najprepoznatljivih gradjevina na svetu. Osim privatnog heliodroma, ima i otvoreni teniski teren i druge pogodnosti.

Ssesto, sedmo i osmo mesto dele hoteli Park Hajat Menheten i Bajok Skaj Hotel u Bankoku i Džumerija Bič hotel u Dubaiju, sva tri smeštena na visini od 300 metara.
Hotel "Skaj" se nalazi na 88. spratu i ujedno je najviši hotel na Tajlandu.

Park Hajat Hotel ( Hyatt Hotel) na Menhetnu, preko puta Karnegi Hola, ima 201 sobu.

Zgrada imati 90 spratova i 135 rezidencijalnih apartmana sa pogledom na Central Park i grad. Otvaren je 2012. godine.

Dzumeira bič hotel, hotel visokog luksuza sa pet zvezdica u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima otvoren je 1997. Raspolaže sa 598 luksuzno opremljenih soba i apartmana i 19 zasebnih vila rasporedjenih u hotelskom kompleksu.
Na devetom mestu je Svis Hotel t Stamford (Swišotel The Stamford ) u Singapuru i smešten na visini od 282 metara. Hotel ima pet zvezdica. U njemu se nalaze dva bazena, deset restorana, bartovi i spa centar.

Na desetom mestu je hotel Grand Lisboa koji se nalazi u u Makau, specijalnoj administrativnoj regiji Narodne Republike Kine. Visina hotela je 261 metar. Poznat je po kazinu , restoranima i neobičnom obliku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP