Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BOLESNO

Desničar objavio smrtovnicu Borisu Dežuloviću!

Autor: Srna | 16.06.2015 - 10:53:00h | Komentara: 0

Poznati desničarski novinar Velimir Bujanec, poznat po radikalnim nacionalnim stavovima, objavio je svojevrsnu smrtovnicu - tekst posvećen novinaru Borisu Dežuloviću, koji je nedavno dobio otkaz u "Slobodnoj Dalmaciji".

Boris Dežulović

Boris Dežulović | Foto: Vesna Lalić

"Ovim putem izražavam najdublje saučešće svima onima koji su pogođeni velikim gubitkom - otišao je Boris Dežulović, veliki Jugosloven, Orjunaš i pravi komunista. `Slobodna Dalmacija` ostala je bez velikog sina Jugoslavije, beskompromisnog zagovornika bratsva i jedinstva i borca protiv klero-fašizma.

SDP-u, Ostoji Rankoviću, Zoranu Milanoviću i svim Borisovim prijateljima u Beogradu upućujem izraze najiskrenijeg saučešća i zabrinuto pitam: ko je sledeći?!" - napisao je na svom profilu Bujanec.

Županijski sud u Splitu pre nekoliko dana doneo je presudu protiv "Slobodne Dalmacije" prema kojoj je tekst Borisa Dežulovića iz 2012. - "Za njih bi bilo bolje da Bog ne postoji" povredio čast, ugled i dostojanstvo deset tužilaca, pa list svakome od njih treba da isplati po 15.000 kuna.

Dežulović, dobitnik evropske nagrade iz 2014. u kategoriji najboljeg komentara, objašnjava da je otkaz dobio telefonskim putem i poručuje uredništvu "Slobodne Dalmacije": "Neka vam sada gnjide pišu".

Dežulović je u splitskom dnevniku 2012. godine objavio tekst sa podnaslovima "Desničarska stoka" i "Katolički talibani" te je uz objavljenu fotografiju napisao: "Gospodo intelektualci iz žnjanskog kafića, molite se Bogu u koga verujete i u čije ime mrzite. Molite se – ako ćete mene poslušati – da ne postoji".

"Kolika ljudska gnjida moraš biti i koliko ti pogani jezik mora biti zao da preko njega prevališ kako je Antonija Bilić /oteta i ubijena devojka/ direktna žrtva `Gej prajda` u Splitu, `jer su hiljade policajaca povučene iz potrage za nestalom devojkom zbog osiguravanja parade na Rivi`?", napisao je tada Dežulović.

Hrvatsko novinarsko udruženje protestovalo je zbog otkaza Dežuloviću, uz poruku da je taj tekst, kao i svaki drugi, prošao uredničku proveru.

Pisac Ante Tomić otkazao je saradnju sa "Slobodnom Dalmacijom" u znak protesta zbog otkaza, dok deo medijskih analitičara ukazuje da hrvatsko društvo postaje sve rigidnije, u političkom i medijskom smislu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP