Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PRIVOĐENJA ZBOG TERORIZMA

Devetoro u policiji zbog napada na "Šarli ebdo"

Autor: Tanjug | 08.01.2015 - 21:39:00h | Komentara: 0

Devet osoba je danas zadržano u policiji u okviru istrage o napadu na redakciju satiričnog nedeljnika "Šarli ebdo" u Parizu.

Šarli

Šarli | Foto: Euronews/screenshot

Kako navodi francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev, sprovedeno je više pretraga, obavljeno nekoliko stotina telefonskih razgovora i ispitano oko 90 svedoka, prenose francuski mediji.
On je, takođe, rekao da je Said Kuaši, jedan od dvojice osumnjičene braće za kojima se trenutno traga u severnom delu Francuske gde su danas locirani posle jučerašnjeg napada, "formalno prepoznat na fotografiji kao napadač".
Said, sa prebivalištem u Remsu i nezaposlen, nikada nije krivično gonjen niti osuđivan, ali je bio saučesnik u akcijama svog mlađeg brata Šerifa, džihadiste koji je poznat antiterorističkim službama, precizirao je Kaznev.
On je ocenio da "zemlja prolazi kroz izuzetno teške trenutke" posle napada na francuski časopis, ali i na pripadnicu policijskih snaga koja je danas preminula posle ranjavanja tokom pucnjave u južnom predgrađu Pariza, mada zasad nije utvrđena veza između ta dva napada.
Takođe, francuski ministar unutrašnjih poslova je najoštrije osudio nasilje i skrnavljenje čija su meta bila neka muslimanska svetilišta u Francuskoj posle napada na "Šarli ebdo".
"Nećemo tolerisati nijedan akt, nijednu pretnju protiv nekog svetilišta, kao ni bilo kakvu neprijateljsku akciju uperenu protiv Francuza zbog njihovog porekla ili vere", poručio je Kaznev i upozorio da bi vinovnici takvih dela morali da znaju da će biti uhapšeni i kažnjeni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP