Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ANĐEO MALI

Devojčica (3) spasla šestoro mladih svojim organima! (VIDEO)

Autor: S.S. | 11.05.2015 - 14:50:00h | Komentara: 2

Džordžija Fildsend (3) preminula je 2013. godine od aneurizme za koju niko nije znao. Međutim, organi ove malene žive u čak šestoro ljudi.

Džordžija Foto: Facebook / Georgia's Song

Foto: Facebook / Georgia's Song

Džordžija je bila bezbrižna devojčica koja je imala divnu porodicu sve dok nije kolabirala na plaži u Egiptu, gde je bila sa roditeljima i bratom koji je tada imao dve godine, za Božić 2013. godine.

"Bili smo na plaži i ja sam je držala za ruku i osetila sam da će da padne. Padala je unazad i borila se da diše. Suprug Džejms (39) bio je sa sinom Džošuom na drugom delu plaže i ja sam vikala za pomoć. Uskočili smo u taksi do bolnice - nisam znala šta joj je, ali ona nije mogla da diše i dala sam joj veštačko disanje u taksiju", priča majka Ilsi (40).

U bolnici joj nisu odmah dali kiseonik. Doktor je odvojio majku od devojčice rekavši joj: "Ona je u redu, ona spava".

Nakon 20 minuta malena je odvedena na intenzivnu negu, a kasnije su otkrili da ima redak oblik aneurizme, koji uzrokuje krvarenje u mozgu. Majka tvrdi da je devojčicinoj smrti doprinelo to što joj nisu odmah dali kiseonik i neophodnu negu.

"Jako mi je žao. Da sam samo bio tu tog trenutka kada ste došli", rekao joj je jedan lekar sa suzama u očima.

Ilsi je vrištala i plakala ali je odbijala da izgubi nadu. Odmah je sredila let natrag za Englesku, gde su joj doktori takođe rekli da ne mogu ništa da učine za Džordžiju.

Džordžija Foto: Facebook / Georgia's Song

Foto: Facebook / Georgia's Song

"Rekli su nam da njen mozak umire i da je održavaju samo aparati. Legla sam pored nje i mazila je po kosi, a Džejms ju je držao za ruku. Naša srca su se raspadala. Pomislila sam da ako budem morala da izađem iz ove bolnice bez moje devojčice da neću moći da preživim. Ali uvek sam htela da doniram svoje organe, i dok sam ležala tamo, nekako sam pronašla snagu da razmislim o tome da doniramo i Džordžijine organe. Nikad nisam o tome pričala sa mužem i on je bio prestravljen, pa sam ga pitala kako bi mu bilo da naša deca zavise od doniranja, pa je pristao na to", otkriva neutešna majka.

"Onda kada ste na intenzivnoj nezi sa svojom ćerkom to nije najbolja prilika za razgovor o doniranju. Zato ja savetujem ljude da to planiraju na vreme unapred", dodaje Ilsi.

Skrhani roditelji ubrzo su plačući potpisali sve što treba za doniranje svih devojčicinih organa. Najteže im je bilo da odluče da li da doniraju i njene oči.

Nakon toga proveli su još neko vreme sa svojim anđelom. Ilsi i medicinska sestra su je okupali, uzeli joj otiske šaka i stopala i pramen njene plave kose, a čak su i snimile njene otkucaje srca.

Džordžija Foto: Facebook / Georgia's Song

Foto: Facebook / Georgia's Song

"Na samom kraju, kada su Džordžiji isključili aparate, stavila sam ruku na njeno srce i ono je kucalo sve sporije i sporije, dok nije potpuno stalo. To je bilo neopisivo strašno. Rekli su nam da te večeri najmanje dvoje dece čeka njene organe. Da mi nisu to rekli ne bih podnela taj dan. Onda sam je pogledala i rekla: "Napred, Džordžija! Idi i spasavaj živote!", to je bilo nešto najdragocenije što je mogla da da. Bili smo jako ponosni na nju."

Malecka je preminula uveče za Novu godinu. Mami je bilo teško da objasni njenom mlađem bratu da je umrla pa mu je rekla da iako je više nema njena ljubav još uvek živi.

Lepoj devojčici su starije drugarice tinejdžerke otpevale divnu pesmu na sahrani, koja je kasnije i profesionalno snimljena i puštena tek juče prvi put na dan njenog rođenja. Ova numera se prodaje na iTunes, Amazon i HMV Digital, a taj novac ide deci na intenzivnoj nezi u bolnici u kojoj je bila Džordžija u Londonu.

Danas, skoro 18 meseci nakon odlaska devojčice roditelji imaju priliku da vide fotografiju dečaka, koji je jedno od četvoro spasene dece. On bi bez Džordžijine jetre umro. Druga deca su dobila njene bubrege i srčane zaliske, dok su dva mladića progledala zahvaljući njenim rožnjačama.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 11.05.2015 18:03h

    bravo za hrabre roditelje

  • NAPRED Vreme: 11.05.2015 19:13h

    ma ko vam brani DA SLEDITE NJEN PRIMER?PUSTITE DEVOJCICU KOJU STE MOZDA I IZMISLILI VEC DAJTE SVOJ LICNI PRIMER..NAAPREEED

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP