Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DRŽAVA ODOBRILA

Devojčica (7) leči
leukemiju marihuanom!

Autor: E. A. | 27.11.2012 - 10:30:00h | Komentara: 4

Sedmogodišnja Mikajla Komstok iz Oregona, koja boluje od leukemije, najmlađa je pacijentkinja u toj državi koja za bitku protiv opake bolesti koristi medicinsku marihuanu. Njoj je leukemija dijagnostifikovana prošle godine, a jedna je od 52 dece kojima je država odobrila korišćenje marihuane.

Mikajla Komstok

Mikajla Komstok

 Devojčica uzima gram kanabisovog ulja dnevno kako bi mogla da se nosi sa popratnim pojavama hemoterapije kao što su mučnina i gubitak apetita.

Ali, devojčica kaže kako se zbog svog leka "oseća čudno", ali i tvrdi da ima više energije. Sama za sebe kaže da je hrabra, a hrabrost je, objašnjava, došla nakon što je obolela.

Njena majka Erin Purčes odobrava takvu vrstu lečenja, dok njen otac strahuje da će medicinska marihuana uticati na mentalni razvoj njegove ćerke. Zakon u Oregonu ne zahteva da takvu vrstu lečenja prati pedijatar, a o lečenju pravo reči ima prvenstveno roditelj. Korišćenje medicinske marihuane trenutno je dozvoljeno u 18 država SAD-a. 

Poslednji komentari
  • АБЦДЕ Vreme: 27.11.2012 11:06h

    Где нађосте да пустите ову вест? Сада ће травари да ме убеђују и смарају да сам глуп, јер ево у новинама пише да је Марихуана лек, а они је користе ради превентиве веђ 15 година...

  • boris Vreme: 27.11.2012 17:51h

    Da li si to što tvrdiš da jesi neznam,ali da si neobrazovan i neobavešten jesi. Istraži malo sam po internetu pa ćeš saznati mnoge stvari o toj biljki kojoj se podsmevaš, a kad dobiješ rak onda koristi citostatike,to će ti sigurno pomoći, a naročito hemoterapija. Ta biljka leči oko 600 bolesti zato je i zabranjena, a ne zbog navodne štetnosti.A ovi što duvane ,duvane travu jer THC se nalazi samo u metvici od ženskog dela biljke a ne u listovima.

  • АБЦДЕ Vreme: 28.11.2012 07:51h

    Ти Борисе, пошто си високо образован и начитан настави и даље да ДУВАШ, можда и излечиш неку од тих 6.оо болести?. али и ако не излечиш, оболећеш од болести зависти!

  • nedjo Vreme: 28.11.2012 17:08h

    onda ceda ima da zivi 1000 godina

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP