Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UŽAS!

Devojčica (9) silovana u domu za nezbrinutu decu, vaspitačice znale i ćutale o tome!

Autor: Avaz.ba | 09.12.2014 - 17:40:00h | Komentara: 1

Opštinski sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv četiri odgovorne osobe iz Javne ustanove „Dom za decu bez roditeljskog staranja“ Tuzla zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično delo nesavestan rad u službi.

silovanje

Ilustracija | Foto: Shutterstock

Optužene su vaspitačice u Domu Begzada Selimović (38) iz Banovića i Muamera Mumić (39) iz Tuzle, kao i socijalni radnik Enisa Lišić (55) i pedagog-psiholog Amra Fajić (33) iz Tuzle.

Optuženima se na teret stavlja da su u periodu od decembra 2010. do maja 2011. godine svesno propustile nadzor i postupile suprotno obavezama da evidentiraju manifestacije u ponašanju štićenika, probleme u ponašanju i odstupanje od normalnog.
Nesavesnim radom u službi su, i pored saznanja da je u navedenom periodu devetogodišnja devojčica seksualno zlostavljana od dva starija štićenika-maloletnika, propustile da postupaju po važnim propisima i vrše nadzor nad štićenicima i da detetu pruže adekvatnu pomoć i zaštitu.
- Optužnica je podignuta pre deset dana, a danas smo dobili pismeni otpravak od Suda da je i potvrđena, kazao je za "Avaz" Admir Arnautović, portparol tuzlanskog Tužilaštva.
Slučaj koji je potresao BiH otkriven je pre dve godine kada su u javnost procurili šokantni detalji zlostavljanja tada devetogodišnje devojčice, štićenice ove ustanove.
Tada su nakon istrage Tužilaštva TK-a i sudskog spora donesene presude protiv maloletnih delikvenata.
Presudom je utvrđeno da je devetogodišnja devojčica zlostavljana pet ili šest meseci, tačnije od decembra 2010. do maja 2011. godine.
Stariji maloljetnik za monstruozne radnje poslat je u zatvor za maloletnike, dok je mlađem određen pojačan nadzor u ustanovi gde je smešten. Prvostepena presuda donesena je u martu, a potvrđena je sredinom 2012. godine.
Izvor blizak istrazi pre dve godine je za "Avaz" ispričao kako je devojčica seksualno zlostavljana u sobama Doma za decu, gde su i boravili.
- Terali su je na oralni seks i na sve ostale seksualne radnje. Kako je istraga pokazala, sve je trajalo oko pola godine - kazao je tada izvor Avaza.
Slučaj je otkriven kada se nesrećna devetogodišnjakinja zbog strahota i muka kroz koje prolazi poverila školskoj drugarici. Ova je sve ispričala učiteljici škole koju pohađa zlostavljana devojčica, da bi nakon toga sve bilo prijavljeno policiji.
 

Tagovi:

Poslednji komentari
  • lili Vreme: 09.12.2014 21:34h

    Jadno dete! A Sud je ispravno postupio. Nadležne vaspitače i ostala nadležna lica u zatvor na 40 godina.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP