Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MONSTRUOZAN ZLOČIN:

Devojčicu od 10 godina razneli eksplozivom, ubili još 20 ljudi!

Autor: Agencije | 10.01.2015 - 15:42:00h | Komentara: 0

Bomba je aktivirana kada je devojčica - bombaš samoubica uspela da prođe kontrolu i uđe na pijacu u Maiduguri, dok je još uvek bilo kupaca i trgovaca na istom mestu.

Nigerija

Nigerija | Foto: Profimedia

Najmanje 20 ljudi danas je ubijeno, a povređeno je još 18, kada je desetogodišnja devojčica uspela da prođe kontrolu i uđe na prepunu pijacu, da bi daljinski bila dignuta u vazduh u Maiduguri, lokalnoj prestonici nigerijske države Borno, saopštili su Crveni krst i pripadnici islamističke pobunjeničke grupe.
Pripadnik samoorganizovane islamističke pobunjeničke grupe Aširu Mustafa potvrdio je da je snažna eksplozija potresla lokalnu pijacu Mandej market oko 12:40 časova po lokalnom vremenu, dok je bila puna trgovaca i kupaca. Prema njegovim rečima, bomba je aktivirana kada je devojčica – bombaš samoubica uspela da prođe kontrolu i uđe na pijacu u Maiduguri.
- Devojčica je imala oko 10 godina i sumnjam da je uopšte znala šta je imala obavijeno oko svog tela. U stvari, ona je bila pretresena na ulazu u pijacu i detektor metala je ukazivao da nosi nešto. Ali, nažalost, eksplozija se dogodila pre nego što je ona bila neutralizovana - rekao je Aširu za agenciju AFP.
Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali ekstremisti Boko Harama sve češće koriste žene i devojke kao ljudski štit u njihovom šestogodišnjem pokušaju za stvaranje islamske države u Nigeriji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP