Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PORODILA SE SUPRUGA KIM DŽONG UNA

Diktator dobio ćerku!

Autor: | 06.03.2013 - 08:50:00h | Komentara: 0

Severna Koreja je dobila prvu ćerku! Ri Sol Ju, supruga Kim Džong Una, vođe Severne Koreje, porodila se u tajnosti.

Venčali su se 2009.  godine: Kim Džong  Un i Ri Sol Ju

Venčali su se 2009. godine: Kim Džong Un i Ri Sol Ju | Foto: Reuters

Porođaj se odigrao krajem 2012. godine, a iako nema zvaničnih informacija iz Pjongjanga, veruje se da je Džon Un, koji je na vlast došao u decembru 2011, dobio ćerku.


„Da je Kim dobio sina, sigurno bi bilo objavljeno zvanično saopštenje i bilo bi organizovano slavlje”, tvrdi Majkl Meden, stručnjak za Severnu Koreju, jednu od najzatvorenijih država na svetu. Rođenje deteta u porodici diktatora je važno jer je Severna Koreja od osnivanja, sredinom prošlog veka, evoluirala od vladajućeg marksističko-lenjinističkog režima do klasične azijske dinastije. Zvaničnici susedne Južne Koreje takođe veruju da je Ri Sol Ju, koja je često u javnosti viđana kako nosi dizajniranu odeću i skup nakit, dobila dete krajem 2012.

„Izgleda da se Ri već porodila na osnovu snimaka koje smo analizirali”, rekao je neimenovani zvaničnik iz Seula za agenciju „Yonhap”.
Žitelji Severne Koreje koji su uspeli da prebegnu tvrde da Ri ima sve veći uticaj na mladog diktatora:
„Ri Sol Ju je novo lice u hijerarhiji i za sada je prerano govoriti o tome koliki je njen politički uticaj. Ipak, izvesno je da ona ima veliki uticaj na supruga”, rekao je neimenovani izvor.

Podsećamo, zvanični Pjongjang nije ni potvrdio da je Ki Džong Un uopšte oženjen, a mediji su to zaključili na osnovu fotografija na kojima je mladi par često bio zajedno. Kim Džong Un je nasledio oca Kim Džong Ila, a ovaj je nasledio osnivača zemlje Kim Il Sunga. Prema ranijim nepotvrđenim obaveštajnim podacima, Džon Un i Ri su se venčali krajem 2009. i već imaju jednu ćerku. Njen otac je akademik, a majka doktor.

Toni Kukoč

Toni Kukoč

Upoznao Kukoča i Kobija


Kim Džong Un je nedavno bio domaćin Denisu Rodmanu, kontroverznom košarkašu i ekipi „harlemovaca”. Kim je veliki ljubitelj NBA lige i Čikago bulsa, a tokom svog školovanja u Švajcarskoj je upoznao Tonija Kukoča i Kobija Brajanta. Navodno je Kim zvezde upoznao na turniru u Parizu 1997. „Možda je to bilo na turniru u Parizu, ne sećam se ničeg drugog. To je i jasno jer je on tada bio samo neki mali Korejac, a ne 20-godišnjak s nuklearnim oružjem”, rekao je Kukoč za američke medije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP