Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PJONGJANG IMA RAKETE DOMETA 10.000 KM

Diktator nišani SAD!

Autor: Ekipa Alo! | 24.12.2012 - 07:49:00h | Komentara: 1

Opčinjen raketama! Kim Džong Un, vođa Severne Koreje, najzatvorenije zemlje na planeti, naredio je naučnicima, inženjerima i drugim stručnjacima da mu konstruišu još veću raketu od one koja je nedavno lansirana!

Lansiranje satelita je  bilo testiranje balističke  rakete sposobne da nosi nuklearno oružje

Lansiranje satelita je bilo testiranje balističke rakete sposobne da nosi nuklearno oružje

Kim Džong Un je na vlast u komunističkoj zemlji došao pre godinu dana, nakon smrti svog oca, Kim Džong Ila, sina osnivača zemlje Kim Il Sunga! Lansiranje rakete dugog dometa kojom je 12. decembra u orbitu poslat satelit izazvalo je osudu celokupne međunarodne zajednice, jer se strahuje da je u pitanju bila proba balističkog projektila sposobnog da nosi nuklearno oružje.
Komunistički režim navukao je na sebe osudu velikog dela međunarodne zajednice zbog toga što je sredinom decembra lansirao raketu dugog dometa, objavila je službena novinska agencija.

Nasledio je oca na čelu zemlje: Kim  Džong Un

Nasledio je oca na čelu zemlje: Kim Džong Un


“Morate konstruisati i lansirati niz dodatnih satelita. Zbog toga su neophodne rakete većeg dometa. Lansiranje je bilo potvrda nezavisnog i legitimnog prava Demokratske Narodne Republike Koreje na korišćenje svemira u miroljubive svrhe”, rekao je Džong Un, dodavši da su raketa, satelit i kontrolni uređaji “proizvedeni sa potpunom stručnošću”.

Posle analize delova rakete koji su pronađeni u moru, vojska Južne Koreje je saopštila da Pjongjang poseduje rakete dometa preko 10.000 kilometara. Ostaci rakete sugerišu da raketa ima dovoljan domet da stigne do američke zapadne obale sa nuklearnim oružjem težine od 500 do 600 kilograma.

Delovi  severnokorejske rakete su izvađeni  iz mora

Delovi severnokorejske rakete su izvađeni iz mora

Izvađeni komad prvog dela rakete nađen je na morskom dnu oko 160 kilometara zapadno od luke Gunsan, na dubini od 80 metara. Pre prošlog lansiranja rakete u aprilu, koje je bilo neuspešno, Severna Koreja je upozorila Japan i Južnu Koreju da će svaki pokušaj vađenja ostataka rakete biti smatran za “čin rata”.
Poslednji komentari
  • Kunta Kinte Vreme: 24.12.2012 11:27h

    Nije on nikakav Diktator (to je zapadnjacka izmisljotina!) . Da je njihov sluga bio bi najbolji na svetu! Ovako covek zna odakle preti opasnost pa ako ne moze drugacije mogu da posluze rakete!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP