Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POTREBNO KAO I TOALET PAPIR

Direktorka vrtića raspisala tender za 666 flaša alkoholnog pića?

Autor: Nezavisne | 17.07.2014 - 08:02:00h | Komentara: 0

Direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Nataša Radulović raspisala je tender za nabavku hrane za vrtiće, a na popisu neophodnih potrepština našlo se i 666 flaša alkoholnih pića.

alkohol flaše vino

I vrtići moraju da imaju svoje zalihe alkohola...

Direktorka Nataša Radulović je zatražila ponudu za 234 flaše vina, 72 flaše štoka i 15 kartona piva. U tenderskoj dokumentaciji, uz brojne prehrambene artikle za pripremu hrane deci predškolskog uzrasta, potrebno jeda ponuđač isporuči i „90 litara crnog vina“, „72 flasa belog vina Krstač“ „72 flaše belog vina Šardone“, „72 litre štoka“ i „360 flaša piva (0,33)“.
Banjalučkim vrtićima, u kojima se boravi 2.150 dece, očigledno treba i 72 kilograma „velikih slavskih sveća“, odnosno nekoliko stotina sveća. Direktorka, čiji je mandat na isteku, raspisala je tender vredan oko dva miliona evra za nabavku za naredne tri godine.
Pomoćnik direktora za finansije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, Momirka Mitrović, na pitanje zašto vrtići kupuju 666 flaša alkoholnih pića, odgovara da je za tim potreba kao i za toalet papirom.
- Mi smo ustanova koja ide u goste i kojoj gosti dolaze, moramo ih počastiti. To nisu velike količine na trogodišnjem periodu i one se mogu, a i ne moraju nabaviti. Uostalom, zašto ne staviti nešto odmah sada, nego da se kupuje posle, posebno po nekoj većoj ceni. Mi obeležavamo slavu u vrtićima, i u tom obredu se koriste vina. Mi imamo 19 vrtića i to vam je samo jedne godine 19 litara vina. Idemo u posetu donatorima ili vrtićima iz drugih gradova, kojima ponesemo kao poklon flašu pića. Govorimo o nekom normalnom funkcionisanju. Nemojte da se stavljamo u srednji vek pa da nemamo toalet papira. Svaka normalna kuća u koju dođete ponudiće vas pićem i kafom. Čude me takva pitanja - kaže Mitrović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP