Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HVALISANJE PREDSEDNIKA SAD NAPADIMA DRONOVIMA

„Dobar sam u ubijanju ljudi”

Autor: Ekipa Alo! | 05.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Američki predsednik Barak Obama pohvalio se svojim saradnicima da je „stvarno dobar u ubijanju ljudi“, tvrde autori knjige „Dupli pad: Promena igre i 2012.“!

Barak Obama je 2009. godine  dobio Nobelovu  nagradu za mir

Barak Obama je 2009. godine dobio Nobelovu nagradu za mir | Foto: FoNet / EPA

Obama je pre prvog madnata, samo na osnovu predizbornih obećanja u Beloj kući, dobio Nobelovu nagradu za mir. Ipak, kako se ispostavilo u knizi koja je izazvala velike polemike u SAD, izgleda da je ta nagrada otišla u pogrešne ruke...


Otkriće Obamine izjave dolazi u trenutku kada su pojačane kritike zbog upotrebe bespilotnih letelica, odnosno dronova, u napadima na pobunjenike i osumnjičene za terorizam, naročito u Pakistanu i Jemenu, a u kojima su ginuli i nedužni civili. Londonski Biro za istraživačko novinarstvo procenjuje da je Obama odobrio čak 326 napada dronovima. Od 2004, CIA je bespilotnim letelicama ubila između 2.500 do 3.600 ljudi, uključujući oko 950 civila.

Među žrtvama  „predatora“  nalazi se i oko  950 civila

Među žrtvama „predatora“ nalazi se i oko 950 civila | Foto: Reuters


Knjiga novinara magazina „Time“ Marka Halperina i njegovog kolege iz nedeljnika „New York“ Džona Hajlemana će biti objavljena u utoraka, ali je čuveni dnevnik „Vašington post“ već preneo neke delove, među kojima je i anegdota iz Bele kuće, kada se Obama, nakon jednog od napada dronovima, pred saradnicima pohvalio da je „dobar u ubijanju ljudi“.
Obamina administracija nije odgovorila na izveštaje o navodnom hvalisanju predsednika. Međutim, Obamin savetnik Den Fajfer izjavio je ABC da je „predsednik uvek frustriran zbog curenja informacija“.

- Nisam razgovarao sa njim o ovoj knjizi. Ja je nisam pročitao. On je nije pročitao. Ali on mrzi kad informacije cure -rekao je Fajfer.
Obama je do sada branio upotrebu bespilotnih letelica kao neophodnu za zaustavljanje terorista na udaljenim mestima, “pre nego što oni napadnu civile”.
Poslednji komentari
  • Manojlo Vreme: 05.11.2013 12:23h

    Vatikan se šprda sa celim svetom isturajući Baraka Obamu. Jezuitima Amerika više ne treba, jer su uzjašili ceo svet i odneli primat! Ameri su najveće žrtve katoličkih jeziuta iz Vatikana. Jezuiti iz Vatikana su iskoristili USA i sad je trba uništiti.. Vatikan je do koske pokrao Ameriku preko izbora i demokratije. Oni predvode vojnu huntu katolika NATO (Čitaj: Katolički zemaljski pakao) i ubijaju po celom svetu radi pljačke.

  • sony Vreme: 06.11.2013 08:56h

    odlican komentar cista 10ka

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP