Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OPET TEŠKE REČI

Dodik: BiH je virtuelna država

Autor: Tanjug | 04.07.2015 - 16:49:00h | Komentara: 4

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Bosna i Hercegovina zemlja koja samo virtuelno postoji i da se svaka njena institucija koristi da se zaštite zločini i da Republika Srpska ne želi da da "ni grama doprinosa Bosni i Hercegovini".

„Ko je taj  Server“:  Milorad  Dodik

Milorad Dodik | Foto: S. Pasalić

- Kako objasniti rad tužilaštva u slučaju Nasera Orića. Zaštitili su zločin. Da li ćemo i dalje da sagnemo glavu i kažemo- pusti tri dana, zaboraviće se. Neće i ne može boiti zaboravljeno - poručio je Dodik na obeležavanju dana stradanja Srba u Podrinju.

- BiH nije želja ni potreba Srba - rekao je Dodik, dodajući da RS mora da udje u politički obračun za svoj status, koji je definisan medjunarodnim sporazumom i Ustavom BiH.

Dodik je rekao da RS ne može i neće da trpi sud i tužilaštvo i da će izaći na referendum i reći da ne želi da to bude na nivou BiH.
- Ne radi se ovde o danu posle, već o danu kada se održava referendum, kada će srpski narod reći ne, a "ne" je obaveza svakog ko radi u ime tog naroda - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska će doneti zakone, zabraniti odluke i primene odluka suda i tužilaštva na nivou RS.

- Onda će visoki predstavnik verovatno pokušati da to ukine, ali mi moramo da se borimo i nećemo odustati. Nećete me smeniti, ni bilo koga od nas. Mi idemo u političku borbu za naša prava koja su napisana Ustavom i Dejtonom. Mi ne želimo da damo ni grama doprinosa Bosni i Hercegovini - rekao je Dodik.

On je istakao da RS ništa nije dobila od BiH i da se i njene institucije uporno zloupotrebljavaju na štetu Srba i RS, dodajući da se uvek traži nešto od Srpske.
- Moć ovog naroda jeste u činjenici da je srpski narod napravio dve države u svojoj istoriji - Srbiju i Republiku Srpsku. Način na koji mi doživljavamo RS važniji je od stolice u UN i mi moramo da istrajemo. Jedini način da oživimo, da ojačamo narod na ovim prostorima i da se ne zaboravi zločin jeste Republika Srpska - poručio je Dodik.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 04.07.2015 20:05h

    То там' називај по вољи слушалаца али у Србији се не мешај?СТОП БОСАНИЗАЦИЈИ СРБИЈЕ!То што си нам утурио споменик највећој српској штеточини је јерес.Поставили сте га нама у инат а тај безбожник и кукавни убица је најпре три детета учинио сирочићима!А онда је Србија страховито пострадала!МИЛИОН и сто хиљада погинулих војника и цивила!Милион и 250 хиљада рањених и осакаћених.Села и градови у западној Србији су страховито највише пострадала!КАТАСТРОФА!

  • buddy Vreme: 05.07.2015 01:18h

    Dragomire crni sine.Vreme je da se svi Srbi ujedine a ne da se prozivamo na Bosanske,Makedonske ,Crnogorske itd ... Ili si zadovoljan sa BGD pasalukom pod NATO cizmom?

  • branko Vreme: 05.07.2015 16:40h

    e ovo je slika danasnje srbije , ja sam vec u par navrata pisao da gospoda iz republike srbije gleda u srbe iz republike srpske kao bosance a ne kao svoj narod sa svojom verom ma gde bili .zoto nam se desavaju ovakve svari koje prave raskol i svadju izmedju jednog te istog naroda.polako nestajemo kao nacija posto nam godissnje umre jedan grad od 30.000 stnovnika , ali kako vidim stvari su krnule na bolje jutros citam kako zbrinjavamo na hiljade ovih nesrecnika sa istoka i ta vest odlazi u svet dok madjari i hrvati grade visoke ograde prema nasim granicama na koju nema reakcije iz zapanih zemalja ,e zato nama nastaje ogroman problem kuda sa stotinama hiljada ovih beskucnika a za skorije vreme ih mozemo brojati na milione ,mozda je nasa vlada tako planirala da povecamo natalitet.

  • drago Vreme: 05.07.2015 17:35h

    Crni dragomire dajem pet godina zivota za jedan sat.Ako imas mozga shvatices da si bezobrazan.PS.Posle ovoga sata te ni rodjena majka nece prepoznatI !!!!!!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP