Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OČEKIVANO

Dodik ne ide u Srebrenicu

Autor: Tanjug | 08.06.2015 - 15:26:00h | Komentara: 1

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da neće otići u Srebrenicu jer ne želi da svojim prisustvom legalizuje nešto što je kvalifikovano kao genocid iz, kako je rekao, čisto političkih razloga.

Dodik

Milorad Dodik | Foto: Siniša Pašalić

On je pozvao na formiranje međunarodne mešovite komisije koja će sa ove vremenske distance veoma objektivno proceniti šta se tamo desilo i dati adekvatne kvalifikacije.

Dodik je, na konferenciji za novinare posle predavanja koje je održao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, rekao da poštuje ljude i bol ljudi, ali kao čovek koji rukovodi Republikom Srpskom ne može da prihvati kvalifikacije koje ne odgovaraju činjenicama.

Bez obzira na to što, kako je rekao, iza toga "stoji čitav jedan svet koji je upravo hteo da se iskupi kroz svoje delovanje ili nedelovanje u to vreme".
Predsednik Srpske je rekao da ne može da licitira sa brojevima jer to nije pristojno, ali da se ta priča zasnivala na tome da je u Srebrencii u nekoliko dana pobijeno 8.000 ljudi, a da je 20 godina posle toga sahranjeno 4.000.
To, kako je naveo, govori da se manipulisalo podacima.
Govoreći o mogućem referendumu u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da se Srbima u Srpskoj spori pravo na referendum o izlasku iz BiH, ali da će se oni boriti za to pravo i da će ga afirmisati i sprovesti.
"Referendum treba posmatrati kao proces. To je pravo koje je jasno dato narodima Poveljom UN. Kao što vidite danas, na mnogim mestima u Evropi se koristi to pravo, kao na primer u Škotskoj, na Krimu, u Kataloniji. Nama pripada to pravo i borićemo se za njega", rekao je Dodik na predavanju povodom dve decenije od potpisivanja Mirovnog sporazuma u Dejtonu.
Poslednji komentari
  • Miroslav Vreme: 09.06.2015 10:34h

    Moze, al' da svi posete I Skelane I Ozren, Mostar, ... !!! Dodik tu najmanje ima nacionalistickih obeljezja ... !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP