Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TEŠKE REČI PREDSEDNIKA RS

Dodik: Opozicija je izdajnička falanga

Autor: Beta | 01.06.2015 - 22:21:00h | Komentara: 1

Predsednik RS Milorad Dodik optužio je opoziciju da je "izdajnička falanga", koja "radi na izdaji nacionalnih interesa Republike Srpske i njene pozicije".

Dodik

Milorad Dodik | Foto: Siniša Pašalić

- Bez obzira što govore da se bore za interese RS, znamo ih iz perioda kada su prenosili naše nadležnosti na nivo BiH. I tada su govorili da se bore za Republiku Srpsku, što nije bilo tačno - kazao je Dodik novinarima posle sastanka vladajuće koalicije na entitetskom nivou.
Prema njegovim rečima, Bosna i Hercegovina po Dejtonskom sporazumu nije bila predviđena kao država, jer nije jer nije imala policiju, vojsku, fiskalni sistem i sudstvo, već je trebalo da bude savez država.
- Naši napori su išli u pravcu očuvanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i SNSD se sa koalicionim partnerima bori za taj sporazum, a ne za ono što je u međuvremenu nametnuto - rekao je on.
Dodik je najavio da će pokrenutu "raspravu o vraćanju na nivo izvornih dejtonskih ovlaštenja".
On je rekao da je vladajuća koalicija SNSD-DNS-SP RS stabilna i da funkcioniše bez problema, te da Vlada RS ima podršku vladajuće koalicije.
Dodik je poručio opoziciji da će imenovati njihovog mandatara za sastav nove Vlade RS ako danas do 17 sati donesu 44 potpisa poslanika, dodavši da opozicija nema taj kapacitet.
Dodik tvrdi da je Republika Srpska “u većoj opasnosti nego ranije, jer su instalisane izdajničke strukture na nivou BiH, koje neće prezati da destabilizuju situaciju da bi okrivili vladajuću koaliciju u RS”.
I lider Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić tvrdi da jedino vladajuća može da sačuva Dejtonski sporazum i prava koja ima RS.
Predsednik socijalista u RS Petar Đokić je rekao da postoje ozbiljne namere da se destabilizuju institucije Republike Srpske, naglasivši da je ova koalicija “odlučna da odbrani sve vrednosti institucija, među kojima i instituciju predsednika Republike”.
- Te ozbiljne namere smo prepoznali kroz nastojanje da se u parlament RS unesu neke teme koje mogu da idu u tom pravcu. Osim toga, posredstvom medija pokušava se stvarati slika u javnosti da je institucija predsednika Republike sporna iz ovog ili onog razloga - naveo je Đokić, dodavši da će vladajuća koalicija učiniti sve da odbrani Milorada Dadika.
Poslednji komentari
  • ...Nema šešir... Vreme: 01.06.2015 23:44h

    Kao prvo i jedino od tebe bih tražio da prikažeš celokupnu imovinu koju si ,,stekao,, za vreme svog mandata, a i dalje je ,,stičeš,, od kojih para!? to se meri milionoma evra, ovde u bgd i neznam gde sve još a šatro se boriš za svoj Narod. Izgleda da to opozicija polako razotkriva i naravno ona je odmah izdajnička falanga.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP