Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PREDSEDNIK REPUBLIKE SRPSKE TRAŽI POMOĆ OD RUSIJE

Dodiku bliža Moskva od Sarajeva!

Autor: Ekipa Alo! | 23.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

I dalje tera po svome! Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, otputovao je u Rusiju, gde će učestvovati na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Raniji susret:  Milorad Dodik  i Vladimir Putin

Raniji susret: Milorad Dodik i Vladimir Putin

Kako prenose “Nezavisne novine”, Dodik će posetu iskoristiti za sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, od koga će zatražiti pomoć za saniranje posledica katastrofalnih poplava u Republici Srpskoj.
“Putina ću izvestiti o ovoj situaciji i videti na koji način i šta se može uraditi na dugoročnoj podršci Republici Srpskoj u ekonomskom i finansijskom smislu”, rekao je Dodik.


U Dobiju više od 100 mrtvih?!

Prema zvaničnim podacima, u oba entiteta u BiH poplave su odnele 21 život. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, u Doboju ima više od 100 nastradalih i to se krije od javnosti.
“Kriju mrtve. Čak su jednog čoveka koji je radio u opštini otpustili jer je hteo da ispriča istinu”, tvrdi jedna žena, čiji identitet mediji u Sarajevu nisu želeli da okriju. Ona tvrdi da je leševe videla u jednoj hali prilikom dostave hrane, lekova i odeće.

On je istakao da je odlazak u vreme krizne situacije neophodan jer Republika Srpska u ovom trenutku ne može sama da sanira posledice katastrofe. Međutim, lokalno stanovništvo, pritisnuto nevoljom, odavno više ne mari odakle pomoć pristiže. Tako volonteri iz brojnih delova BiH pomažu u oživljavanju Maglaja, grada koji je najviše stradao u Federaciji. U Maglaju “sve miriše” na solidarnost i toleranciju, a srušene su prepreke i nesporazumi. Vrhunac tolerancije predstavlja primjer Dragana Šimića i njegovih prijatelja iz Bugojna, koji su bezuslovno utovarivali i vozili pakete pomoći ispred džemata Jusuf-pašine džamije.

“Maglaj ovih dana predstavlja svet u malom. Nekad je bio bure baruta, a danas bure religija”, tvrde žitelji tog grada.
Na drugoj strani, spasioci i humanitarci iz Sarajeva i Mostara pomažu Doboju, Biljeljini, Šamcu...

Situacija je i dalje  alarmantna u  Bosanskom Šamcu

Situacija je i dalje alarmantna u Bosanskom Šamcu | Foto: Profimedia

Istovremeno, rukave su zasukali i dobrotvori iz Banjaluke i ostalih gradova RS, nesebično pomažući ljudima u ugroženim područjima. Najkritičnija situacija je u Odžaku, gde voda i dalje sprečava povratak iseljenih. Na poplavljenim područjima se sporo distribuira humanitarna pomoć, a sve veću opasnost predstavljaju leževi uginulih životinja, koji plutaju na sve strane. Rast temperature bi trebalo da pomogne smirivanju aktiviranih klizišta, mada meteorolozi najavljuju nove padavine za vikend.

Selo Gunja  u Slavoniji

Selo Gunja u Slavoniji

Kako spasti agresivnog bika?


U poplavljenom hrvatskom selu Gunja, agresivni bik nije hteo da uđe u amfibijsko vozilo kako bi bio evakuisan. Zbog toga je bila potrebna posebna tehnika. Pripadnik Hrvatske gorske službe je bika namamio kravom koju je uzjahao i tako ih izveo na sigurno. Fotka koju su postavili na Tviteru postala je veliki hit u celom regionu. Vlada u Zagrebu ukinula je vanredno stanje u Brodsko-posavskoj županiji, ali se nasipi i dalje nadziru.

Poslednji komentari
  • DARKO Vreme: 23.05.2014 08:43h

    Nista nama Mile nece doneti dobro u nasu RS,jer on i njegovi misnistri i kumovi su nas toliko ojadili da nas ni Putin nemoze spasiti.Kad bi se njegovi kumovi,misnistri i tajkuni otvorili i prebacili dio svojih ,,POSTENO,, zaradjenih para ovom sad napacenom narodu, nikakva pomoc iz vama nama ne bi trebala....pozdrav

  • Stefan P. Vreme: 23.05.2014 09:15h

    Normalno da mu je bliža Moskva od Sarajeva.Ovi iz Sarajeva godinama pokušavaju da razbiju R.Srpsku...Hoće uniteralnu Bosnu da bi vladali sa njom a Srbe stavili na margine!!!Čovek ide uvek ka prijateljima!!Sarajevu je Bliža Turska nego Banja Luka

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP