Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŠORKA U SKOPLJU

Dok makedonski lideri pregovaraju, novinari se tuku (VIDEO)

Autor: I. N./Agencije | 15.07.2015 - 01:59:00h | Komentara: 0

Sastanak komesara EU za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johansa Hana sa liderima četiri najveće političke stranke u Makedoniji o prevazilaženju političke krize u toj zemlji počeo je u utorak u prepodnevnim satima i trajao je do kasnih večernjih sati.

Novinari su sve vreme čekali da se sastanak završi kako bi snimili obraćanje lidera, međutim, konferencija je više puta odlagana. Da li zbog nervoze od čekanja ili zbog sukoba u stavovima, potukli su se novinari provladinog i opozicionog medija.

Srećom nije bilo teže povređenih.


Podsetimo, Johanes Han, članovi Evropskog parlamenta Ivo Vajgl, Eduard Kukan i Ričard Hovit i ambasadori EU u Makedoniji Aivo Orav i SAD DŽes Bejli održali su danas seriju sastanaka sa liderima makedonskih političkih stranaka u pokušaju da obnove dogovor od 2. juna, koji otvara put za normalizaciju odnosa među političkim strankama.

Taj dogovor koji su u Skoplju postigli lideri četiri najveće stranke sa Hanom predviđa održavanje prijevremenih parlametnarnih izbora u aprilu naredne godine uz prethodno rešavanje niza pitanja – od formiranja tehničke vlade, preko ažuriranja biračkih spiskova do određenih izmena u izbornom zakonodavstvu.

Pregovori su zapali u ćorsokak nakon što dve najveće stranke VMRO-DPMNE i SDSM nisu mogle da se dogovore o uspostavljanju prelazne vlade.

Novi pregovori započeli su rano jutros sastancima evropskih funkcionera sa lidera partija makedonskih Albanaca – Menduhom Tačijem, predsednikom Demokratske partije Albanaca, i vođom Demokratske unije za integraciju Alijem Ahmetijem, a nastavljeni su u poslepodnevnim časovima sa liderima opozicionog SDSM Zoranom Zaevim i vladajućeg VMRO-DPMNE Nikolom Gruevskim.

Nakon toga je usledio zajednički sastanak.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP