Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

Donjeck: Poginula tri civila! Kijev: Ubijeno pet vojnika za 24 sata!

Autor: tanjug.rs | 24.08.2014 - 15:58:00h | Komentara: 0

KIJEV/DONJECK, 24. avgusta (Tanjug) - Najmanje tri civila poginula su danas u artiljerijskoj paljbi po Donjecku, javio je Itar-Tas s iz tog grada na istoku Ukrajine, dok je u Kijevu Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) saopštio da je tokom protekla 24 sata poginulo pet vojnika.

Prema izveštaju ruske agencije, od jutros se u praktično svim oblastima Donjecka čuje paljba iz artiljerijskog oružja, projektili su pogodili Kalinjinsku bolnicu, a više od sat vremena stanovnici su morali da provedu u skloništima.
SNBO je saopštio, pak, da je za 24 sata u zoni sprovođenja "antiterorističke operacije" poginulo pet vojnika, osam ih je ranjeno, čime je ukupan broj poginulih pripadnika ukrajinskih snaga dostigao 722, a ranjenih 2.625, prenela je agencija UNN.
Rojters ističe da to predstavlja znatan porast u odnosu na 11. avgust, kada je saopšteno da je broj poginulih 568, što znači da je više od 150 vojnika poginulo za manje od dve sedmice.
Predstavnik SNBO Andrej Lisenko na brifingu je demantovao tvrdnje ustanika da su ukrajinski vojnici pod opsadom.
"Tokom poslednja tri dana nijedan vojnik nije opkoljen", rekao je Lisenko, dodajući da ukrajinske snage nastavljaju ofanzivu.
U Donjecku je prethodno premijer nepriznate Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksandar Zaharčenko na mitingu u centru grada rekao da je opkoljeno 4.000 ukrajinskih vojnika.
"Ambrosijevka, Kutejnikovo i Blagodatnaja u potpunosti su opkoljeni. Ccetiri hiljade ljudi je u okruženju. Sada se vodi bitka u pravcu Jelenkovke (sela južno od Donjecka). Do večeri ćemo je osloboditi", rekao je Zaharčenko, saopštivši da su ustanici pokrenuli kontraofanzivu, prenela je Ruska informativna agencija (RIA) Novosti.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP