Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BRZO MU PRESUDILI

Doživotna za ubistvo najboljeg američkog snajperiste

Autor: Tanjug | 25.02.2015 - 12:53:00h | Komentara: 1

Sud u američkoj saveznoj državi Teksas osudio je danas na doživotnu kaznu zatvora bivšeg marinca Edi Reja Ruta zbog ubistva najuspešnijeg snajperiste u američkoj vojnoj istoriji Krisa Kajla, koji je bio inspiracija za hit film "Američki snajper", objavili su danas američki mediji.

Doživotna bez pomilovanja: Edi Rej Rut | Foto: Profimedia

Doživotna bez pomilovanja: Edi Rej Rut | Foto: Profimedia

Porota je nakon manje od tri sata jednoglasno odbacila tvrdnju Ruta (27) da nije kriv za ubistvo Kajla i njegovog prijatelja Čeda Litlfilda u februaru 2013. godine u streljani u severnom Teksasu, prenela je agencija AFP.


Suđenje Rutu, koje je trajalo dve nedelje, privuklo je veliku pažnju američke javnosti budući da se desilo istovremeno kad se u bioskopima pojavio kontroverzni film Klinta Istvuda o Kajlovim iskustvima kao snajperiste u Iraku.

Najbolji američki snajperista Kris Kajl | Foto: Profimedia

Najbolji američki snajperista Kris Kajl | Foto: Profimedia


Porota sastavljena od dva muškarca i deset žena je zaključila da je Rut, koji se pozivao na neuračunljivost, kriv za smrt Krisa Kajla i njegovog prijatelja.


Ubica je osuđen na doživotnu kaznu zatvora bez prava na uslovni otpust, a iako takav zločin predvidja i smrtnu kaznu, tužilaštvo je od toga odustalo još pre početka suđenja.


Kajl i Litlfild su ubijeni pošto je Rutova majka zatražila od bivšeg američkog snajperiste da pomogne njenom sinu, koji je oboleo od post-traumatskog stresnog poremećaja, piše "Vašington post".

Plakat za film

Plakat za film "Američki snajper" | Foto: Profimedia

 
Kajl, za kojeg se zvanično smatra da je tokom svoje vojne službe ubio 160 ljudi, ovekovečen je u hit filmu "Američki snajper|, gde ga je glumio Bredli Kuper.

Poslednji komentari
  • kalimero2 Vreme: 25.02.2015 13:23h

    Coveka na dozivotnu jer je ubio pojedinacnog i masovnog ubicu. Zasto, jeli to pravda ili sistem. Nije ubio uspesnog sportistu, ili lekara, ili naucnika, vec potvrdjenog ubici, tudjeg naroda na tudjoj zemlji. Treba navesti i pravi broj najuspesnijeg snajperiste( kazu 160 ljudi, mozda zena i dece) koliko je njemu tek trebalo dozivotnih), ni u paklu da nema mira.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP