Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAŠNO!

Drama u Hrvatskoj: Dete (4) popilo otrov koji može da ubije i konja!

Autor: Jutarnji list | 21.03.2014 - 14:48:00h | Komentara: 0

Prava drama odvijala se u Opštoj bolnici Dubrovnik u sredu naveče kad su roditelji doneli četverogodišnjaka koji je popio otrov. Dečak iz okoline Metkovića popio je insekticid amitraz, po život opasan otrov za suzbijanje lisnih vaši na biljkama, čijih nekoliko kapljica može ubiti i konja, a kamoli četvorogodišnje dete, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon pružene prve medicinske pomoći na Hitnom prijemu Doma zdravlja Metković, mališan je upućen na dalje lečenje u Dubrovnik, odakle je zbog lošeg stanja u četvrtak ujutro helikopterom prevezen u KBC Split.

Dečak u komi

Dečak se bori za život Foto: (ilustracija)

– Dečak je popio vrlo toksičan insekticid, koji i u malim dozama može biti smrtonosan. Njegovo stanje je bilo stabilno, ali je bio vrlo pospan – rekla je direktorka Hitne medicinske pomoći u Metkoviću dr. Marijana Matić.
I pri dolasku u Dubrovnik dečak je bio uspavan, a u takvom je stanju bio čitavu noć pa je helikopterom prevezen u Split.
– Dete je prenoćilo u dubrovačkoj bolnici, međutim, s obzirom da je vitalno ugroženo, poslali smo ga u Split jer nikad se ne zna na koje centre može delovati otrov, a mi nismo opremljeni za intenzivnu negu dece – kazala je Suzana Mileković, glavna sestra bolnice Dubrovnik.
Prethodno, dečak se igrao ispred kuće, dok nije u parkiranom automobilu našao bočicu od ledenog čaja u kojoj je ustvari bio insekticid za prskanje bilja. On je popio nekoliko gutljaja i ubrzo se ošamutio i zaspao.
Komšije kažu da se dete iznenada domoglo otrova i popilo ga u tren oka. Dok su se roditelji snašli, već je bilo gotovo...
– Proleće je, radi se u polju, ostavlja se alat, pa, eto i otrov. I do sada je bilo slučajeva da se i odrasli nagutaju otrova, zamene se boce ... – rekli su stanovnici Doljana, malog mesta uz granicu s hercegovačke strane, koji osluškuju informacije iz splitske bolnice gde se dečak bori za život.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP