Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BEZ PREDNJIH TOČKOVA

Drama u Švajcarskoj: Avion "Croatia Airlinesa" sleteo na nos! (VIDEO)

Autor: 24sata.hr | 28.09.2013 - 10:01:00h | Komentara: 1

Avion je iz Zagreba poleteo u 17.45 sati, a do nezgode je došlo oko 20.20 sati. Letelica je sletela bez prednjeg dela. Svi putnici i članovi posade su dobro.

Hrvatski avion sleteo na nos!

Hrvatski avion sleteo na nos!

U Cirihu je oko 20.20 sati na nos sleteo avio "Croatia Airlinesa". Članovi posade i putnici, njih ukupno 64, su dobro. Potvrdila je to Ksenija Žlof iz Odeljenja za odnose s javnošću CA.

Avion je iz Zagreba poleteo u 17.45 sati, a do nezgode je došlo oko 20.20 sati. Saobraćaj na aerodromu je bio zaustavljen 15 minuta, a nekoliko minuta posle sletanja je nastavljen.
Došlo je do tehničkog problema s izvlačenjem prednjih točkova i avion je sleteo bez prednjeg točka. Piloti su pre sletanja javili da imaju problema sa prednjim stajnim trapom. Oko 40 minuta kružili su iznad aerodroma i pokušavali da srede problem, a onda odlučili slete na nos.

Sprovešće se detaljna istraga, letelica ostaje u Cirihu.
- Zasad nije poznat razlog tehničkog problema, koji je uzrokovao ovaj događaj, a o svemu će se sprovesti detaljna istraga. Avion ostaje u Cirihu gde će biti tehnički pregledan - izvestili su iz CA i dodali kako su njihovi piloti spremni i trenirani za ovakve situacije te da su izvrsno primenili propisanu proceduru, pa je sletanje bilo bez posledica.

Ovo je prvo vanredno sletanje aviona "Croatia Airlinesa" u istoriji kompanije. Radi se o letelici "Dash 8-Q400" kapaciteta 76 sedišta koji je u flotu "Croatia Airlinesa" uključen 2009. godine. Redovno je održavan i nikad nije imao sličnih tehničkih problema.

Poslednji komentari
  • Jeka Vreme: 29.09.2013 14:04h

    Nije prvo vanredno slijetanje u povijesti kompanije nego svakodnevno, nedavno je isti poletio iz Rima i slijetao nazad, pa vanredno u Split i naokolo gdje je stigao jer je prvo pilot prešao osmosatnu granicu, pa su ostala otvorena vrata prtljage u letu, pa je nestalo kerozina i tako svaki dan nešto.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP