Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HRISTOS SE RODI!

Državni vrh Crne Gore čestitao vernicima Badnji dan i Božić

Autor: Tanjug | 06.01.2015 - 13:16:00h | Komentara: 0

Najviši državni zvaničnici i predstavnici političkih partija čestitali su danas Božić građanima koji slave praznik po Julijanskom kalendaru.

Filip Vujanović | Foto: Profimedia

Filip Vujanović | Foto: Profimedia

 Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je vernicima poželeo da radost Božića ispuni njihove domove i bude putokaz univerzalnim vrednostima dobrote, milosrđa i zbližavanja, tim, kako je naveo, večnim etičkim pravima na kojima počivaju temelji društva i civilizacije.


Povodom Božića, svim pravoslavnim vernicima i vernicama u Crnoj Gori upućujem najsrdačnije želje da u dobrom zdravlju, spokoju i sreći nadju lepotu harmonije medjusobnog poštovanja i razumevanja, naveo je Vujanović.

Predsednik je poručio i da iskrenim zajedništvom "poštujmo i čuvajmo jedni druge, jer je to jedini put do srećne budućnosti naše zajedničke domovine Crne Gore".

Ranko Krivokapić | Foto: Profimedia

Ranko Krivokapić | Foto: Profimedia

 
Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je Božić čestitao vernicima, mitropolitu Amfilohiju i mitropolitu nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Mihailu , kao i sveštenstvu.

Porodica i toplina doma su najlepša mesta na kojima želim da provedete dane pred nama i ispunite se energijom podrške i ljubavi. U zajedništvu sa bližnjima izgradjujemo univerzalne vrednosti poštovanja i razumevanja različitosti, te tako sebe činimo delom zajednice i društva koje stvara dobro i kreće se ka boljem, naveo je Krivokapić.

Krivokapić kaže da Crnu Goru i njenu multinacionalnu i multikonfesionalnu dušu trebamo štititi posebno u ovom vremenu, čuvajući ono što je njeno čvrsto tlo na kojem postojano prkosi izazovima.

Milo Đukanović

Milo Đukanović | Foto: AP - Darko Vojinović

 
Predsednik vlade Milo Đukanović takođe Božić čestitao sveštenstvu, vernicima i svim gradjanima pravoslavne veroispovesti u Crnoj Gori, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

"Neka Božić ispuni toplinom i radošću naše domove i donese slogu, ljubav i mir svim ljudima dobre volje. To je temelj svih zdravih društava, u svim vremenima. Sloga, mir i multikonfensionalna i multietnička tolerancija su zaloga srećnije budućnosti crnogorskog društva koje gradimo u skladu sa vrednostima savremene evropske civilizacije, ne zaboravljajući da su u genom vekovnog državnog crnogorskog bića utkana osnovna načela hrišćanstva, kao neodvojivi deo našeg bogatog istorijskog nasleđa", navodi se u čestitki Đukanovića, preneli su podgorički mediji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP