Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OPTIMISTIČNO

Đukanović: Balkan nikad bolji za život i biznis

Autor: Beta | 24.09.2014 - 22:18:00h | Komentara: 0

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović ocenio je danas da Balkan nikada kao sada nije bio bolje i stabilnije mesto za život i biznis.

"Ipak, pred nama je težak put. Region se mukotrpno izvlači iz ekonomske recesije", kazao je Đukanović u Budvi, gđe je otvorio konferenciju pod nazivom "Ekonomija-osnov povezivanja regiona Zapadnog Balkana", na kojoj učestvuju ministri ekonomije i predsednici privrednih komora zemalja regiona.

Milo Đukanović

Milo Đukanović | Foto: O. Bunić

Organizaciju skupa u Budvi podržao je Istočni odbor nemačke privrede, što je Đukanović ocenio kao novu inicijativnost Nemačke prema Balkanu, poslije nedavnog, sličnog, skupa, održanog u Berlinu.
Crnogorski premijer je pomenuo zajedničke prekogranicne razvojne projekte, kao podsticaj ekonomskom razvoju zemalja Balkana. Prema rečima Đukanovića, međutim, ekonomski rast u regionu je nestabilan, iako je u proseku u 2013. iznosio 2,2 odsto, a socijalna i ukupna situacija je opterećena visokom nezaposlenosću koja se prosečno kreće iznad 20 odsto.
Za Crnu Goru, po rečima Đukanovciha, važni su projekti Jadransko-Jonski autoput, Jadransko-jonski gasovod, autoput i rekonstruisana žleznička pruga između Crne Gore i Srbije, izgradnja energetskog kabla između Crne Gore i Italije.
Pozivajući strane investitore u Crnu Goru, Đukanović je rekao da za tu zemlju nema malih investitora. Vlada je spremna da svakome izađe u susret ko želi da ulaže u ovdašnje razvojne projekte.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP