Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

CRNOGORSKI PREMIJER TVRDI

Đukanović: Uoči referenduma bio planiran atentat na Amfilohija

Autor: Beta | 27.05.2015 - 21:14:00h | Komentara: 0

Premijer Milo Đukanović je danas u Skupštini Crne Gore saopštio da je pre referenduma o državnoj nezavisnosti Crne Gore bio planiran atentat na mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Milo Đukanović

Milo Đukanović | Foto: O. Bunić

 
Đukanović je rekao da su to znale službe bezbednosti uoči referenduma 2006. godine i da su, po poverljivim podacima tih službi, atentat planirali protivnici crnogorske nezavisnosti da bi “pojačali tvrdnju o nepouzdanoj bezbednosti” Crne Gore i o “navodnoj beskrupuloznoj vlasti”.
- Imali smo bezbednosno poverljive informacije da će protivnici nezavisnosti pokušati likvidaciju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da bi pojačali težinu tvrdnji o nepouzdanoj bezbednosti Crne Gore i navodnoj beskrupuloznosti vlasti, rekao je Đukanović u Skupštini tokom redovnog "Premijerskog sata".
On je to saopštio odgovarajući na pitanje poslanika o ubistvu urednika podgoričkog “Dana”, Duška Jovanovića pre jedanaest godina, ispred redakcije tog lista u Podgorici.
Premijer je kazao da nalogodavce ubistva Jovanovića treba tražiti na adresama koje su njegov list “zloupotrebljavale” protiv Crne Gore, te da taj zločin “nema nikakve veze” s crnogorskim državnim organima.
Ubistvo Jovanovića na današnji dan pre 11 godina nije još rasvetljeno. Zbog saizvršilaštva u tom zločinu na 18 godina je osuđen Damir Mandić, ali je presuda ukinuta, te mu se ponovo sudi u Podgorici.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP