Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RAT SE NASTAVLJA

Đukanović: Vanja Ćalović u sukobu s javnim moralom

Autor: Tanjug | 12.05.2015 - 15:45:00h | Komentara: 0

Premijer Crne Gore Milo Djukanović ne misli da je izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović doživela medijsku kritiku zbog svoje pripadnosti toj nevladinoj organizaciji, nego zbog ponašanja koje je u potpunosti u sukobu sa javnim moralom.

Milo Đukanović

Milo Đukanović | Foto: Ognjen Radošević

"Ne mislim da je Vanja Ćalović doživela medijsku kritiku zbog pripadnosti Mreži za afirmaciju nevladinog sektora, nego zbog jednog ponašanja koje je u potpunosti u sukobu sa javnim moralom", rekao je on za Atlas TV.
Kako je kazao, "radi se o jednom ponašanju za koje apsolutna većina crnogorske javnosti zna da je Vanja Ćalović akter toga što je u potpunom sukobu sa javnim moralom uopšte".
U emisiji "U raljama života", crnogorski premijer je rekao da postoje ljudi i u javnosti i u medijima koji žele da zatvore oči pred tim.

"To im onda posluži kao teza za postojanje medija koje bi trebalo ugasiti i postojanje poslušnika koji su iznajmljeni od strane vlasti", objasnio je
Đukanović koji smatra da sporni snimak Ćalović i njenog psa nije trebalo objaviti, jer ne treba "promovisati kao uzor nešto što je pre izraz bolesti".

"Reč je o tome da moramo otvorenije pričati o onome što znamo, ali se iz svog interesa često pertvaramo da ne znamo ono što znamo", smatra on.
Sporne snimke kompromitujućeg sadržaja je prošle godine objavio je list "Informer", a Ćalović je tada izjavila da je u pitanju montirani materijal, "izmišljotina" i "najprljavije podmetanje" koji su reakcija na kampanju njene nevladine organizacije u vezi s navodnim izbornim manipulacijama uoči i tokom lokalnih majskih izbora u Crnoj Gori.

Ona je optužila direktotra Instituta za javnu politiku Vladimira Bebu Popovića da je na internet postavio sporni sadržaj.

Popović je podneo tužbu, a sud je presudio u njegovu korist, odnosno da mu je Ćalović "povredila čast i ugled".

Pisanje "Informera" oštro je osudila međunarodna zajednica, a Tužilaštvo je zabranilo distribuciju spornih sadržaja tog tabloida u Crnoj Gori.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP