Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POUČNO I JEZIVO

Dva razloga zašto je ovo slatko meče moralo da bude ubijeno (FOTO)

Autor: Blic | 27.06.2014 - 18:02:00h | Komentara: 2

Bernski zoološki vrt “Delhelcli”, koji je šokirao javnost odlukom da uspava zdravo mladunče mrkog medveda zato što ga je otac maltretirao, saopštio je da će meče biti preparirano i izloženo u obrazovne svrhe.

“Mladunče broj četiri” je navodno uspavano nakon što je mužjak Miša, težak 360 kilograma, ubio drugo mladunče iz istog legla zato što je bio ljubomoran zbog pažnje koju im je poklanjala majka Maša.

aU divljini ženke medveda štite mladunčad tako što oteraju oca čim donesu potomstvo, pa se zoo-vrt našao na meti kritika organizacija za zaštitu životinja zato što su životinje držali zajedno u ograđenom prostoru.

“Delhelcli”, međutim, i dalje šokira javnost. Kako je saopšteno, preparirano “Mladunče broj četiri” najkasnije na jesen treba da bude izloženo u zoo-vrtu kako bi deca shvatila da “priroda zna da bude veoma surova”, preneo je list “Lokal”.
Na tabli uz preparirano telo životinje biće opisane okolnosti pod kojim je umrla. Prema rečima zvaničnika vrta, uspavljivanje je bio neizbežno, jer bi razdvajanje Miše i Maše izazvalo “značajne poremećaje u njihovom ponašanju”.
“Priroda ume da bude veoma okrutna i to želimo da objasnimo deci. Mislimo da je dobro što će ovaj medved imati određenu ulogu i posle smrti i što će pomoći ljudima da bolje razumeju prirodu”, kaže Doris Slezak, direktorka obrazovnog sektora zoo-vrta.
Posle incidenta koji se dogodio u aprilu i gnevne reakcije javnosti i organizacija za zaštitu životinja medved Miša je sterilisan.
Poslednji komentari
  • Maki Vreme: 27.06.2014 20:25h

    Bolesno! Bolje sebe da eutaniziraju, nego nesrecne zivotinje koje nisu krive sto su se rodile u zatocenistvu!

  • Lili Vreme: 28.06.2014 15:57h

    Apsolutno ste u pravu. U tom zoo vrtu verovatno su neki nehumani ljudi. Mogli su odmah da ga sterilišu i odvoje a ne da ubiju jadnu životinju

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP