Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KRITIČAR PEKINGA NA METI

Dve bombe na medijskog magnata u Hong Kongu!

Autor: Tanjug | 12.01.2015 - 10:27:00h | Komentara: 0

Dom i kancelarije kritičara Pekinga koji je igrao važnu ulogu u prodemokratskih protestima prošlog meseca u Hong Kongu, medijskog magnata Džimija Laja bili su danas meta dvostrukog napada molotovljevim koktelom , u kojima nije bilo žrtva.

Džimi Laj

Dva gotovo istovremena napada dogodila su se noćas, nešto pred 2:00 sata, kada su improvizovane eksplozivne naprave bačene na njegov dom i sedište njegove kompanije "Nekst medija" koja objavljuje dnevnik Epl dejli.

"Slučajevi su klasifikovani kao podmetanje požara. Mi i dalje proveravamo detalje", rekla je portparol policije za agenciju AFP i dodala da, za sada, niko nije uhapšen.

Snimak sigurnosne kamere koji je objavio Epl dejli na svom sajtu pokazuje maskiranog muškarca kako baca zapaljenu staklenu flašu na kapiju Lajove vile u Hong Kongu, koja je odmah eksplodirala i pokazuje osumnjičenog kako beži automobilom.

I snimci iz ispred sedišta kompanije medijskog magnata takodje pokazuje zapaljenu flašu bačenu u pravcu ulaza u zgradu koja se lomi u param-parčad.

Laj je bio meta napada i tokom protesta kada je grupa učesnika kontramitinga bacila trulo meso na njega, a natpisi u njegovog dnevniku više puta su bili predmet kritika sledbenika zvaničnog Pekinga.


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP