Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAŠNO

Dvoipogodišnjak
ostavljen da se smrzne!

Autor: M.G. | 20.12.2012 - 10:44:00h | Komentara: 2

Dvoipogodišnjak D. S. iz Bijeljine pronađen je 27. novembra na ulicama rodnog grada, promrzao i s teškim telesnim ozledama. Policijska patrola slučaj je prijavila Centru za socijalni rad, a dete romskog porekla hitno je prebačeno u bolnicu u Beogradu.

Dete

Otac smrznutog dečaka umro, a majka otišla u Švedsku | Foto: Emil Čonkić

Povređena desna ruka mu je operisana, a ekipa "Dnevnog avaza" zatekla ga je u bijeljinskoj bolnici, gde se uspešno oporavlja.

- Mi smo svoje učinili i ne bih govorio o tome kako je dete došlo u ovakvu situaciju. On je sada zdravo i vrlo emancipovano, komunikativno dete, koje se uspešno oporavlja. Čekamo da vidimo šta će uraditi Centar za socijalni rad, a i ostale nadležne institucije neka rade svoj posao - kaže Milenko Popović, načelnik Odeljenja hirurgije u bijeljinskoj bolnici, prenosi Avaz.

Vesna Savić, pravnica u Centru za socijalni rad Bijeljina, kaže da su preduzete sve mere u skladu s Porodičnim zakonom i Zakonom o socijalnoj zaštiti.

- Zbog telesnih povreda dečak je boravio u Beogradu i sada je ovde. Čekamo rezultate istrage, a detetu je određen staratelj. Koliko znamo, njegov otac je umro, a majka je negde u Švedskoj. Ona bi trebalo da se pojavi ovde 11. decembra, ali je to odloženo za 21. decembar i videćemo hoće li doći - kaže Savić.
"Dnevni avaz" iz pouzdanih izvora saznaje da je dete bukvalno prodato drugim osobama i da su ga koristili za prosjačenje. Ko ga je prodao i kako se dete našlo nezbrinuto na ulici, to će istražitelji utvrditi.
Poslednji komentari
  • Mister X Vreme: 20.12.2012 16:09h

    Da li je moguce da nema komentara na ovu vest? Majku odmah uhapsiti ( ako se pojavi) i osudioti na visegodisnju robiju zbog zanemarivanja maloletnog lica. Dete dajte na usvajanje jer ima mnogo parova koji godinama przeljkuju dete. Srecno malisa u novoj porodici!!!

  • nedjo Vreme: 21.12.2012 20:06h

    kakvi skotovi danas radjaju decu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP